Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα τροφοδοσίας σε usb 3.0 από την μητρική?
George Graut ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας, έχω πάρει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (είχα αναφερθεί και παλιότερα σε αυτόν τον δίσκο αλλά τελικά προέκυψε από αλλού το πρόβλημα). Το θέμα είναι ότι όταν συνδέω τον εξωτερικό σκληρό δίσκο από στο μπροστά μέρος του υπολογιστή σε μια usb 3.0 συνδέεται και αποσυνδέεται συνεχώς ανά δευτερόλεπτο. Όταν όμως το συνδέω στο πίσω μέρος του pc σε μια usb 3.0 συνδέεται κανονικά. Όσο για τις usb 2.0 ο σκληρός συνδέεται και από το μπροστά και από το πίσω μέρος του pc. Πέρα από τον σκληρό δίσκο που δεν συνδέεται στις μπροστά usb 3.0 ότι usb έχω βάλει συνδέεται κανονικά. Πριν λίγους μήνες επίσης μου δάνεισε ένας φίλος τον σκληρό του, τον έβαλα σε μια μπροστινή usb 3.0 και τον διάβαζε κανονικά. Η μητρική μου είναι η Asus Z170-P και ο σκληρός δίσκος "Verbatim Store 'n' Go USB 3.0 Portable Hard Drive 500GB". Σίγουρα μια εύκολη λύση είναι να πάρω ένα μεγαλύτερο καλώδιο για να το συνδέω από πίσω, απλά μου φαίνεται παράξενο το πως διαβάζουν οι πίσω usb 3.0 και όχι οι μπροστά.

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Δοκίμασε να πας στον πίνακα ελέγχου --> Σύστημα και ασφάλεια --> Επιλογές παροχής ενέργειας --> Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου --> Αλλαγή ρυθμίσεων παροχής ενέργειας για προχωρημένους --> Ρυθμίσεις USB και να απενεργοποιήσεις την επιλεκτική αναστολή λειτουργίας USB. 

George Graut απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση, το δοκίμασα αλλά δεν έγινε κάτι, ήθελα πω ότι στο "Επιλογές παροχής ενέργειας" έχω επιλεγμένο το "Υψηλές επιδώσεις" και μόνο από κει άλλαξα τις ρυθμίσεις. Απλά λέω την επιλογή που έχει το pc μου στην περίπτωση που σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή. Γενικά όμως κατάλαβα ότι πρέπει να ψάξω στις τροφοδοσίες και ήθελα να σε ρωτήσω αν πρέπει να δοκιμάσω να πάω στις ρυθμίσεις > ενημέρωση και ασφάλεια > Αντιμετώπιση προβλημάτων > Ενέργεια.

George Graut απάντησε πριν 6 έτη

Τελικά το δοκίμασα και δεν πάτησα αυτόματη επιδιόρθωση για να δω αν υπάρχει κάποιο θέμα, μου έβγαλε την "Υψηλή απόδοση" με ένα "κόκκινο x", πάτησα μετά αυτόματη επιδιόρθωση και μου το έκανε "πράσινο v", ο δίσκος όμως ακόμα δεν συνδέεται σωστά. 

George Graut απάντησε πριν 6 έτη

Βασικά το τελευταίο βήμα που έκανα είχε ως αποτέλεσμα να αποεπιλέξει απλά το Υψηλές επιδώσεις, δεν έκανε κάτι ουσιώδες, το ξαναέβαλα στο Υψηλές επιδώσεις, δοκίμασα και στις default επιδώσεις στο να αλλάξω το επιλεκτική αναστολή αλλά ο δίσκος και πάλι συνδεόταν και αποσυνδεόταν ανά δευτερόλεπτο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ρίξε μια ματιά εδώ στο FIX 2, 3 και 4. Τα υπόλοιπα αγνόησέ τα:
https://www.easeus.com/storage-media-recovery/external-hard-drive-keeps-disconnecting-and-reconnecting.html

George Graut απάντησε πριν 6 έτη

Ακολουθούσα τα βήματα και κάποια παράθυρα μου τα έβγαζε διαφορετικά, συγκεκριμένα στο Fix 4 λέει να πάω στον σκληρό μου δίσκο και να ανοίξω την καρτέλα "Policies", μου εμφανίζει 2 φορές τον σκληρό δίσκο, μια φορά στο "Μονάδες δίσκου" και μια στο "Φορητές συσκευές". Πήγα στο "Φορητές συσκευές" πάτησα διπλό κλικ και μου εμφάνισε το ίδιο παράθυρο αλλά με λιγότερες καρτέλες (η καρτέλα Πολιτικές λείπει), μετά πήγα στο "Μονάδες δίσκου" που μου έβγαζε ένα διαφορετικό παράθυρο όμως μέσα είχε και την καρτέλα "Πολιτικές" όμως ήταν διαφορετική από αυτήν που δείχνει ο οδηγός. Γενικά δεν μπόρεσα να βρω κάτι παρόμοιο με το παράθυρο που έχει μέσα ο οδηγός, παρακάτω σου έχω τις φωτογραφίες από το "Μονάδες δίσκου" και το  "Φορητές συσκευές".


George Graut απάντησε πριν 6 έτη

Βασικά έκανα λάθος, σήμερα δοκίμασα στο "Μονάδες δίσκου" τον "Toshiba MQ01ABF050 USB Device" (1η φώτο του προηγούμενου μηνύματος) και μου έβγαλε το παρακάτω παράθυρο:

Συνέχισα τα βήματα και στην συνέχεια απεγκατέστησα τη θύρα "Intel(R) usb 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)", και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μου απενεργοποιήσει όλους τους drivers για τις θύρες usb 2.0 και 3.0 (λέω μόνο τους drivers γιατί στικάκι και σκληρό που σύνδεσα τα διάβαζε κανονικά), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, φαντάστηκα ότι θέλει επανεκκίνηση και αναγκαστικά το έκανα χειροκίνητα με το κουμπί του Reset, όλα επανήλθαν αλλά ο δίσκος ακόμα έχει την ίδια συμπεριφορά. 
Θέλω να πω μόνο κάτι ακόμα, στο Fix 3 το παράθυρο που έδειχνε ο οδηγός, το είχαν μόνο οι παρακάτω 2 θύρες, έκανα την αλλαγή πρώτα στην μία, μετά δοκίμασα την άλλη και μετά ταυτόχρονα και στις δυο, τελικά άφησα αποεπιλεγμένο το βήμα που ζητούσε μόνο στην θύρα "Ριζικός διανομέας USB". Μήπως αυτό το βήμα έπρεπε να το κάνω κάπως αλλιώς, και επίσης στο τελευταίο βήμα που έκανα κατάργηση της θύρας "Intel(R) usb 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)", μήπως έπρεπε να καταργήσω κάποια άλλη θύρα? (Να πω επίσης πως ότι έχω κάνει στα Fix 3 και 4 έχουν επανέλθει όπως πριν)

George Graut απάντησε πριν 6 έτη

Στην τελευταία φώτο ξέχασα να βάλω την θύρα του σκληρού, τώρα που το σκέφτομαι μάλλον αυτήν την θύρα εννοούσε να καταργήσω?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Είναι πιθανό η μπροστινή USB 3.0 του κουτιού να δίνει οριακά λιγότερο ρεύμα από αυτό που χρειάζεται ο δίσκος για να λειτουργήσει σωστά. Το ότι ένας άλλος δίσκος λειτουργεί κανονικά δεν σημαίνει κάτι, γιατί διαφορετικοί δίσκοι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε ενέργεια.
Η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρεις ένα καλώδιο προέκτασης.

George Graut απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου δώσατε, θα πάρω καλώδιο τελικά, δεν πειράζει που δεν το κατάφερα με τις μπροστινές θύρες, σημασία έχει ότι πήρα άλλη μια πολύτιμη γνώση και εικόνα από το PC_STEPS όπως έχω ήδη πάρει από πολλούς οδηγούς σας. Από μένα καλή συνέχεια :)