Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα υπολογιστή-Δεν μου εμφανίζει τίποτα η οθόνη.
Aggelos Koukos ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα. Πήρα τον παλιό μου υπολογιστή, τον οποίο είπα να τον κρατήσω σαν δεύτερο υπολογιστή κι είπα να τον καθαρίσω και να του αλλάξω την πάστα. Έβγαλα την ψύκτρα, την καθάρισα, καθάρισα και τον επεξεργαστή από την προηγούμενη πάστα, έβαλα την καινούρια και ξανά κούμπωσα τον επεξεργαστή. 
Όταν τον άνοιξα, ενώ ο υπολογιστής  άρχισε να λειτουργεί, πήρε μπρος και το ανεμιστηράκι της ψύκτρας, παρ'όλα αυτά όταν το συνδέω στην οθόνη, δεν μου βγάζει τίποτα. Η οθόνη μου γράφει "Δεν υπάρχει σήμα"
Δοκίμασα και τις δυο θύρες HDMI που έχει, δοκίμασα και με VGA και μετά δοκίμασα και σε άλλη τηλεόραση που έχω με HDMI αλλά και πάλι τίποτα. Δεν μου εμφανίζει τίποτα. Λέτε να έπαθε τίποτα, να έκαψα καμιά μητρική ή να χάλασα τον επεξεργαστή;

5 Απαντήσεις

Aggelos Koukos απάντησε πριν 5 έτη

Λοιπόν, έλεγξα ένα παραπλήσιο άρθρο που έχετε ανεβάσει.  Δοκίμασα μια, μια τις κάρτες RAM.Εν τέλει παρατήρησα ότι φταίει μια από τις θύρες RAM της μητρικής.
Ο υπολογιστής μου δουλευέ με dual channel οπότε θα ονομάσω αρθρωμα 1 και αρθρωμα 2 τη ram μου και θέση 1 και θέση 2 τις θύρες της μητρικής μου. 
 Εβαλα το άρθρωμα 1, στη θέση 1 και δεν εδωσε σήμα στην οθονη. Το έβαλα στη θέση 2 και ο υπολογιστής έδωσε κανονικά σήμα στην οθόνη. Μετά χωρις να βγάλω το άρθρωμα 1 απο τη θέση του, έβαλα και το άρθρωμα 2 στην θέση 1 (το δουλεψα δηλαδή και με τα δυο κανάλια) και ο υπολογιστής πάλι δεν εδωσε σήμα. 
Μετά έβγαλα το άρθρωμα 1 από τη θέση 2 και έβαλα το άρθρωμα 2 στη θέση 2 και πάλι δούλεψε. Άρα λοιπόν η θέση 1 RAM της μητρικής έχει πρόβλημα. 
Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση; Πάω για καινούρια μητρική;

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

μήπως έχει στραβώσει κάποιο πινάκι στη θέση 1; 

Aggelos Koukos απάντησε πριν 5 έτη

Και πως το ελεγχω αυτο; 

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

μάλλον δεν το ελέγχεις... εκτός αν έχεις τα εργαλεία να το ελέγξεις (να βγάλεις την μητρική πιθανότατα και να την ελέγξεις με κάποιο μεγεθυντικό φακό). απλά μπορεί να μην χρειαστεί αλλαγή μητρικής.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δοκίμασε να καθαρίσεις τη θύρα μήπως και έχει σκόνη...διαφορετικά θα πρέπει να αρκεστείς στη μία θύρα.