Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠρόσβαση σε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε Android tv box
Deleted User ρώτησε πριν 6 μήνες

Καλησπέρα,
 
Δοκίμασα και την μέθοδο με το file Commander που περιγράφετε στο τελευταίο σας άρθρο, αλλά ο σκληρός δίσκος παραμένει μη προσβάσιμος.
 
Ρωτάει αν θέλω να επιτρέπεται η εγγραφή στην κάρτα SD, αλλά δε χορηγείται άδεια από το Android.
 
Υπάρχει άλλος τρόπος;
 
Android tv box: KM3

13 Απαντήσεις

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 6 μήνες

Καλησπέρα,
Περίεργο γιατί όλες τις δοκιμές μας τις κάναμε σε KM3 με Android 9.0, MECOOL KM2 Plus με Android 11, και USB φλασάκι με NTFS, και μας λειτούργησαν απροβλημάτιστα τα write permissions.
https://i.imgur.com/WDyUNsJ.gif

Τι είδους USB drive χρησιμοποιείς, τι χωρητικότητας, και σε τι μορφή συστήματος αρχείων? NTFS, FAT32, ή exFAT?

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 6 μήνες

Επίσης, μπορείς να παρακάμψεις εντελώς το USB drive και να μην το χρησιμοποιήσεις, όπως περιγράφουμε στο Προαιρετικό βήμα – Όλες οι ενέργειες απευθείας από το PC.

Απλά μέσω του PC File Transfer που διαθέτει ο File Commander, σύρεις ή ανεβάζεις το backup zip απευθείας από το PC στην εσωτερική αποθήκευση του TV Box στον φάκελο Download, ή αυτόν που δημιούργησες εσύ μέσω της εφαρμογής.

https://imgur.com/XojeaOR

Tocqueville Duquesne απάντησε πριν 6 μήνες

Ο δίσκος είναι σε μορφή NTFS και είναι ο WD My Passport Ultra 2 TB.
 
Για την εναλλακτική που προτείνεις, δεν με καλύπτει, γιατί το θέμα της μη δυνατότητας εγγραφής στο δίσκο, είναι κάτι που το βρίσκω μπροστά μου συχνά.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 μήνες

Μήπως δεν έχεις δώσει τα σωστά permissions?

Tocqueville Duquesne απάντησε πριν 6 μήνες

Μόνο όταν ανοίγω την εφαρμογή με ρωτάει για το παρακάτω permission:
 

Με το που πατάω όμως, μου βγάζει ότι το android δεν έδωσε την άδεια και η επιλογή πλέον γκριζάρει και γράφει μόνο για ανάγνωση:
 

 
 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 μήνες

Σε γενικές γραμμές, δεν λειτουργούν σωστά όλοι οι μεγάλοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι όταν συνδέονται στη θύρα USB ενός TV Box. Εάν ο WD 2TB είναι GPT από προεπιλογή, τότε πολλές φορές αυτή η μορφή διαμερίσματος καθιστά αδύνατη την ανάγνωση από το TV Box. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που εξαρτώνται πολύ από τη μάρκα και το μοντέλο. Η λύση είναι σχετικά σύνθετη και χρονοβόρα, καθώς πρέπει να διαμορφώσεις εκ νέου τον δίσκο για να χρησιμοποιεί διαμέρισμα MBR, εφόσον το υποστηρίζει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δωρεάν έκδοση του AOMEI Partition Assistant, και ενδέχεται αυτή η διαδικασία να διαγράψει όλα τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου. Έχεις δοκιμάσεις με κάποιο άλλο δίσκο/στικάκι ;

Tocqueville Duquesne απάντησε πριν 6 μήνες

Δοκίμασα και με στικάκι και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
 
Απλά να διευκρινίσω ότι δεν είναι αδύνατη η ανάγνωση του δίσκου. Αυτό που δεν επιτρέπει το android είναι η τροποποίηση αρχείων. Ανάγνωση γίνεται κανονικά.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 μήνες

Πολύ περίεργο, γενικά δεν μπορείς να τροποποιήσεις αρχεία σε αφαιρούμενα μέσα? Ακόμα και με κάποια άλλο διαχειριστή αρχείων?

Tocqueville Duquesne απάντησε πριν 6 μήνες

Ναι, το ίδιο συμβαίνει με όποιον διαχειριστή και αν δοκιμάσω (και έχω δοκιμάσει αρκετούς!).

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 μήνες

Εγώ θα δοκίμαζα και μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο box.

Tocqueville Duquesne απάντησε πριν 6 μήνες

Είχα την εντύπωση ότι είναι κάποια ιδιαιτερότητα του Android TV, γιατί το ίδιο θέμα είχα και με το προηγούμενο tv box που είχα.

Σταύρος Νταλάκας απάντησε πριν 6 μήνες

Καλησπέρα .Και εγώ αντιμετωπίζω το ιδιο πρόβλημα. ΚΑΙ στον FManager δεν μπορώ να βρω την διεύθυνση του για να στείλω αρχεία.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 μήνες

Έχεις δοκιμάσει και με ένα απλό στικάκι με fat32 διαμόρφωση? Επίσης δοκίμασε να κάνεις εκχώρηση του δίσκου σαν εσωτερικός χώρος αποθήκευσης μήπως και αλλάξει κάτι. Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε το σε κάποιο δίσκο ο οποίος δεν έχει σημαντικά δεδομένα σου.