Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόσβαση σε hdd μετά από αναβάθμιση
Nikos Papadopoulos ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα. Πρόσθεσα έναν καινούριο ssd σε εναν παλιο υπολογιστή. Έβαλα τα windows 10. Το προβλημα μου ειναι τώρα ότι ενώ ο παλιός hdd είναι ορατός....μπαίνω μέσα μέσω του ssd αλλά δεν έχω πρόσβαση στα αρχεία του και ειδικά στον φάκελο user. Εκτός δηλαδή από μερικούς γενικούς φακέλους του hdd δεν μπορώ να δω τα υπόλοιπα αρχεία του (1,8 tera, windows 7).
Εντωμεταξύ, νόμιζα ότι μέσω του bios αλλάζοντας boot θα εμπαινα ευκολα και στον παλιό, αλλά τελικά το κατάφερα μόνο αποσυνδέοντας από το ρεύμα τον ssd.
Υπάρχει τρόπος να γίνουν ορατά όλα τα αρχεία του hdd μέσω των windows 10 του ssd; Και υπάρχει τρόπος να είναι εύκολη η εναλλαγή μεταξύ των δύο σκληρών, ακόμη και χωρίς να τους αποσυνδέω από το ρεύμα; 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Νίκο, κανονικά θα έπρεπε να μπαίνεις σε όλα τα αρχεία του HDD..εκτός και εάν έχεις κάποια προστασία ή κρυπτογράφηση..
Σε κάθε περίπτωση μπορείς αφού μεταφέρεις τα σημαντικά σου αρχεία σε έναν άλλο δίσκο να φορμάρεις τον δίσκο και να τον χρησιμοποιείς αποκλειστικά για αποθηκευτικό χώρο.. 

Nikos Papadopoulos απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ. Για το δεύτερο μέρος της απάντησης σου το γνωρίζω ως επιλογή. Όμως για να την αποφύγω , τι είδους προστασία ή κρυπτογράφηση  μπορεί να έχω που να με εμποδίζει;;; Ποιες είναι οι πιθανές ρυθμίσεις που μπορώ να αλλάξω;; 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Εννοώ εάν είχες βάλει εσύ κάτι, όπως π.χ. εάν είχες ενεργοποιήσει το BitLocker των Windows..ίσως όμως η καλύτερη λύση είναι να κάνεις αυτό που σου ανέφερα παραπάνω..