Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΠρόταση για αγορά σταθερού υπολογιστή
Pelopidas Papavasileiou ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας,

Θέλω να μου προτείνετε σταθερό υπολογιστή, με 2 οθόνες, μηχανικό πληκτρολόγιο και gaming ποντίκι. Η χρήση του θα είναι για προγράμματα όπως photoshop,premiere(για επεξεργασία 4k video),spss και matlab. Από games παίζω μόνο league of legends,αλλά θα ήθελα να έχω δυνατότητα για κάτι παραπάνω. Το μπάτζετ για όλα είναι το μάξιμουμ 2000€.

Ευχαριστώ

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου Πελοπίδα,

Με δεδομένο πως οι δύο 4Κ οθόνες θα κοστίσουν 900 ευρώ, δες τη σύνθεση των 1100 ευρώ με την RX 470 σαν κάρτα γραφικών.

Αυτό είναι το οικονομικότερο μηχανικό πληκτρολόγιο και αυτό το gaming ποντίκι έχει καλές κριτικές.

Pelopidas Papavasileiou απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου Άγγελε,

Σκεφτόμουν για μία οθόνη 4k και μία οθόνη 1080p(έχεις να προτείνεις; ). Τα παραπάνω λεφτά σκέφτομαι να τα ρίξω στην κάρτα γραφικών, την ASUS GEFORCE GTX1070 .

Επίσης,αν το κάνω αυτό με την κάρτα γραφικών θα χρειαστώ μεγαλύτερο τροφοδοτικό; (έχω ήδη το corsair TX650)

Ευχαριστώ

Pelopidas Papavasileiou απάντησε πριν 7 έτη

Γεια και πάλι,

Έχω "λιώσει" το site τις τελευταίες μέρες γιατί θέλω να κάνω σωστή αγορά για το pc. Αφού είδα τι μου προτείνατε και διαβάζοντας και τους οδηγούς σας για monitors,επεξεργαστές,τροφοδοτικό,μητρικές και όλα σχεδόν που έχουν σχέση σκέφτηκα να ανεβάσω το bugdet και να πάω στην πρόταση για τα 1450 ευρώ με την προσθήκη του Μ2. SSD (ίσως και άλλα 16gb RAM).Θεωρώντας πως έχει καλύτερη μητρική και καλύτερη κάρτα γραφικών για μελλοντική αναβάθμιση (βέβαια δεν είμαι σίγουρος για αυτό,γιατί δεν ξέρω και πολλά).

1) πιστεύετε ότι το παρακάνω ενώ τελικά δεν έχω τόσες απαιτήσεις από το pc;

2) 1 monitor 4k και 1 monitor full hd 1080k σε συνδυασμό θεωρείται κακή επιλογή; Θα ήταν προτιμότερο δηλαδή 2 monitors 4k;

3) συγκριτικά η οθόνη που μου προτείνατε με την ASUS PB287Q 28''WIDE SCREEN 4K UHD BLACK που είναι αισθητά πιο ακριβή,αξίζει; (το αναφέρω αυτό,γιατί είδα στο άρθρο σας "Πως να επιλέξετε την ιδανική οθόνη για τον υπολογιστή σας",ότι καλό είναι να μην λυπηθώ τα λεφτά μου για κάτι που θα θέλω να κρατήσω για καιρό.)

4) Το corsair TX650 ψάχνοντας στο ίντερνετ είδα ότι είναι 80+ BRONZE,δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό μέχρι να διαβάσω το αντίστοιχο άρθρο σας. Επίσης,ενώ το έχω αγοράσει περίπου 2-3 χρόνια,το έχω χρησιμοποιήσει συνολικά 5 φορές. Το αναφέρω αυτό,γιατί δεν κατάλαβα αν σε ένα τροφοδοτικό χαλάνε οι πυκνωτές του με την χρήση ή με τον καιρό αδράνειας ή και με τα 2.

5) Αξίζει να προσθέσω κάρτα ήχου στο σύστημα μόνο και μόνο για να έχω την δυνατότητα της οπτικής ίνας; (έχω ήδη ηχοσύστημα στο σπίτι που δυστυχώς του έχει καεί η πλακέτα με τα hdmi και ότι μπορώ να κάνω είναι είτε με "καρφί" είτε με οπτική ίνα). Αν ναι,ποια να προτιμήσω;

6) Έχω και κάρτα για WLAN. Θα μπορώ να προσθέσω όλα τα παραπάνω πάνω στην μητρική;

Δεν ξέρω αν είναι θεμιτό από το site να κάνω τόσες πολλές ερωτήσεις μαζεμένες και για διαφορετικά topics(λόγω διαφορετικών άρθρων),αλλά προσπάθησα να συνοψίσω όλες τις απορίες μου για να μην γίνομαι κουραστικός ή να μην το παρακάνω με πολλά σχόλια.

Ευχαριστώ

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Λυπάμαι για την καθυστερημένη απάντηση, κάπου παράπεσε η ειδοποίηση για την ερώτηση.

Σαν επεξεργαστή και RAM σίγουρα θα σε καλύψει καλύτερα η πρόταση των 1450 ευρώ. Η κάρτα γραφικών όμως ενδεχομένως να είναι υπερβολική. Εξαρτάται βέβαια και τι παιχνίδια θέλεις να παίζεις.

Αν δεν σε ενοχλεί το ένα Monitor να έχει υψηλότερη ανάλυση και άρα όλα να φαίνονται μεγαλύτερα, μπορείς να κάνεις συνδυασμό από διαφορετικές αναλύσεις. Σίγουρα πάντως τα μόνιτορ ίδιας ανάλυσης αποδίδουν ένα πιο ενιαίο αποτέλεσμα. Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Δυστυχώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά μόνο μέχρι ένα μικρό βαθμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύγκριση της εικόνας ανάμεσα σε δύο οθόνες. Ο μόνος τρόπος για να συγκρίνεις δύο οθόνες είναι να τις δεις σε λειτουργία δίπλα-δίπλα, που βεβαίως είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην ελληνική αγορά.

Οι πυκνωτές επηρεάζονται και από την αδράνεια και από την έντονη χρήση. Πάντως στα 2-3 χρόνια δεν πιστεύω να έχει δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα.

Ναι, αξίζει να βάλεις μια κάρτα ήχου για την ψηφιακή σύνδεση οπτικών ινών, θα έχεις καλύτερη απόδοση απ' ότι με το αναλογικό.

Αν η κάρτα WLAN που έχεις είναι USB ή εσωτερική PCI Express, μπορείς να την προσθέσεις χωρίς πρόβλημα.