Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠρόταση για αγορά gaming keyboard
rubik\'s cube ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα θα ήθελα μία πρόταση για αγορά ενός gaming keyboard μηχανικού που να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο.
Ευχαριστώ

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Το budget σου που περίπου κυμαίνεται; Πάντως, τα μηχανικά πληκτρολόγια εκ κατασκευής κάνουν θόρυβο. Ακόμα και οι πιο "ήσυχοι" διακόπτες κάνουν αρκετά αισθητό θόρυβο.

rubik\'s cube απάντησε πριν 3 έτη

Το budget μου είναι μέχρι 150 ευρώ το ξέρω ότι γενικά τα μηχανικά πληκτρολόγια κάνουν θόρυβο απλά θέλω κάποιο που να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερο.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 έτη

Εφόσον είσαι διατεθειμένος να δώσεις ένα τέτοιο ποσόν, μπορείς να βρεις πληκτρολόγια με ποιοτικούς διακόπτες. Οι Cherry MX Silent Red είναι linear (όπως και οι Cherry MX Red), δλδ δεν έχουν μηχανισμό για click, και είναι κατάλληλοι για gaming, αλλά έχουν επιπλέον κι ένα "μαξιλαράκι" από μαλακό υλικό (cushion) στο τέλος της διαδρομής, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται και ο θόρυβος όταν τερματίζεις το πλήκτρο (bottoming-out), ο οποίος ονομάζεται "clack". Έψαξα λίγο στο skroutz αλλά τα μόνα που βρήκα είναι κάποια μοντέλα της Ducky, αρκετά ακριβά βέβαια, μεταξύ των οποίων πολλά mini, αλλά και full-size - η ποιότητα κατασκευής τους θεωρείται κορυφαία. Άλλοι διακόπτες, πιο ειδικοί για gaming είναι οι λεγόμενοι "Speed" (πχ Cherry MX Speed Silver), οι οποίοι έχουν το actuation point πιό ψηλά, για πιο γρήγορη/εύκολη ενεργοποίηση - οι τιμές τους όμως είναι δυσθεώρητες. Υπάρχουν βέβαια και διακόπτες άλλων εταιρειών, φθηνότεροι, πχ Kailh Silver Speed.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξεις, το οποίο δεν το αναφέρουν είναι το ότι μπορεί η πλάκα πάνω στην οποία κουμπώνουν οι διακόπτες να προκαλεί αρκετό θόρυβο όταν τερματίζεις τα πλήκτρα, σαν αντηχείο, αντί να τον αποσβένει. Εφόσον η επίσκεψη στα καταστήματα δεν είναι προς το παρόν δυνατή, δες reviews στο internet και στο youtube. Θα έλεγα να αποφύγεις τα Logitech, πολλά μοντέλα της "κουδουνίζουν" άσχημα όταν τερματίζεις τα πλήκτρα, έψαχνα κι εγώ ένα και τα απέρριψα ειδικά γι αυτόν τον λόγο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δυστυχώς, δεν βλέπω πληκτρολόγια γνωστών κατασκευαστών στην Ελλάδα με σχετικα ήσυχους διακόπτες. Πέρα από τους Cherry MX Silent Red που αναφέρει ο Χρήστος, αρκετά ήσυχοι είναι οι Cherry MX Speed απ' ότι βλέπω σε πολλά reviews.