Perry Vts ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα,
Θέλω να φτιάξω ένα PC και έχω ήδη στην κατοχή μου τα περισσότερα κομμάτια. Μου λείπουν το κουτί, η οθόνη και το UPS. Συγκεκριμένα έχω ήδη αγοράσει τα:

  1. MoBo: Gigabyte Aorus b450 Pro rev 1.0
  2. CPU: AMD Ryzen 5 pro 4650g Tray
  3. CPU Cooler: Be Quiet Pure Rock 2
  4. RAM: Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2*8GB) 3200MHz
  5. m.2 SSD: Samsung 970 Evo Plus m.2 500GB NVMe
  6. SATA SSDs: Samsung 860 evo 1TB & Samsung 860 evo 250GB
  7. HDD: Western Digital Caviar Black 1TB
  8. PSU: Corsair RM550x

Και έχει έρθει η στιγμή για το κουτί. Είχα κατασταλλάξει στο Lian Li Lancool II mesh White με στόχο την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερου Airflow αλλά δεν το βρίσκω πουθενά διαθέσιμο. Θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιο άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά; Το μέγιστο που μπορώ να διαθέσω για το κουτί είναι 140 ευρώ και θα ήθελα ει δυνατόν να είναι λευκό. Επίσης, λόγω περιορισμένου χώρου θα πρέπει να έχει ύψος μικρότερο από 50εκ.
Σε ότι αφορά την οθόνη τώρα, οι απαιτήσεις μου είναι 24" max, 1920*1080 gaming, να είναι IPS και να έχει USB hub. Το budget εδώ ανέρχεται στα 150 ευρώ περίπου οπότε υποθέτω ότι και οι επιλογές μου θα είναι περιορισμένες.
Τέλος, σε ότι αφορά το UPS, να πω ότι όταν οι κάρτες γραφικών επιστρέψουν σε φυσιολογικές τιμές σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά μιας 2060 (αυτό το λέω μόνο για να έχετε λίγο καλύτερη άποψη της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος). Επίσης δεν ξέρω σε τι τιμές κυμαίνονται οπότε δεν μπορώ να προσδιορίσω το budget εξαρχής.
Βάσει αυτών των απαιτήσεων τι θα μπορούσατε να μου προτείνετε; (ελπίζω να μη ζητάω ουτοπικά πράγματα)
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Όσο αφορά το κουτί, μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό. Φαίνεται να έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και είναι από τις λίγες επιλογές με τόσο ανοιχτό σχεδιασμό και φίλτρα.

Φυσικά, για να τα εφαρμόσουν αυτά σίγουρα έκοψαν από άλλα σημεία, αλλά γενικά δεν βρήκα κάποια αρνητική αναφορά για την ποιότητα κατασκευής των κουτιών της εταιρείας.

Όσο αφορά την οθόνη, μπορείς να δεις την AOC 24G2U5.

Τέλος, για UPS μπορείς να δεις αυτό. Φυσικά μπορείς να πας σε κάποιο με περισσότερες δυνατότητες και περισσότερες πρίζες ανεβαίνοντας σε κόστος. Εμείς γενικά προτείνουμε UPS από Eaton και APC.

Perry Vts απάντησε πριν 3 έτη

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Το κουτί φαίνεται πολύ ωραίο, θα το κοιτάξω πιο λεπτομερώς μέσα στο Σαββατοκύριακο. Για το UPS νομίζω ότι πράγματι θα πάω τελικά σε κάτι πιο ακριβό γιατί χρειάζομαι τουλάχιστον 2 πρίζες schuko, αλλά όπως και να έχει σας ευχαριστώ για την πρόταση.
Σε ότι αφορά την οθόνη, μου έχει "γυαλίσει" και η Dell P2419H, αν και δεν είναι καθαρά Gaming και είναι στα 60Hz έναντι των 75 αυτής που μου προτείνατε εσείς, παρόλα αυτά όντας στην κατηγορία τιμής που ψάχνω (~150€) δεν την απέκλεισα. Την έχετε χρησιμοποιήσει καθόλου; Ποια θα προτιμούσατε ανάμεσα στις 2;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Η Dell είναι πολύ καλή επιλογή, απλά προορίζεται περισσότερο για χρήση γραφείου. Δεν εχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά με άλλα μοντέλα της Dell είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Αν μελλοντικά σκοπεύεις να βάλεις κάρτα γραφικών, θα πρότεινα να πας σε VA panel με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης. Αν όχι, τότε έτσι κι αλλιώς δεν θα αξιοποιήσεις τον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, οπότε η Dell θα σε καλύψι.