Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠτώση των fps σε όλα τα Games από τη μια μέρα στην άλλη.
Spiros Sxz ρώτησε πριν 3 έτη

Γειά σας,
Το pc μου δούλευε κανονικά μέχρι που μια μέρα άλλαξα από 24'' οθόνη 1080p  σε 29'' ultrawide οθόνη 1080p και τα fps σε όλα τα παιχνίδια έπεσαν (π.χ. στο lol είχα 120 fps σταθερά και έπεσαν στα 80, στο witcher τα είχα locked στα 60 fps και έπεσαν στα 10). Αρχικά έκανα update τους drivers της RX 580 8GB στην έκδοση 20.9.1 μέσω το Radeon Software και το πράγμα έφτιαξε για λίγο. Την επόμενη μέρα όμως πάλι τα ίδια οπότε αναβάθμισα τους drivers στην έκδοση 20.11.1 που είναι optional και ξαναέφτιαξε το πράγμα όμως πάλι τα ίδια μετά από λίγο. Έχω παρατηρήσει ότι το pc μου όταν έπαιζε σωστά τα παιχνίδια έκαναν πολύ θόρυβο τα ανεμιστήρια του όμως τώρα δεν ακούγονται τόσο όταν παίζω, ενώ η gpu δουλεύει στο 100% όπως και θα έπρεπε νομίζω. Τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ. Η ultrawide οθόνη είναι η βασική οθόνη μου και πριν δούλευε τέλεια με το pc, όμως λόγω των συνθηκών γύρισα στο πατρικό μου και την είχα αφήσει στο φοιτητικό μου σπίτι οπότε χρησιμοποίησα μια 24άρα και τώρα την ξαναέβαλα. Οπότε πιστεύω ότι δεν φταίει η αλλαγή οθόνης αλλά δεν είμαι σίγουρος 
PC SPECS
GIGABYTE RX 580 8GB
AMD RYZEN 5 2600
RAM 16GB 3200mhz
MOBO AsRock B450
PSU SUPER FLOWER 550W PLATINUM

5 Απαντήσεις

Spiros Sxz απάντησε πριν 3 έτη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έτρεξα το Novabench και δείχνει ότι  η GPU μου σε σύγκριση με άλλες RX 580 είναι στο κόκκινο.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, πολύ πιθανό να είναι θέμα κάποιου driver...μήπως η οθόνη σου είναι συμβατή με freesync και πρέπει να το ενεργοποιήσεις?

Spiros Sxz απάντησε πριν 3 έτη

Το freesync είναι ανοιχτo σύμφωνα με το Radeon Software.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Πολύ πιθανό να είναι θέμα driver και για αυτό να παρατηρείς αυτές τις διαφορές...ίσως με κάποιο νεότερο update να επανέλθουν οι επιδόσεις...

Spiros Sxz απάντησε πριν 3 έτη

Βρήκα την λύση στο πρόβλημα. Δεν έφταιγαν οι drivers αλλά το λογισμικό της AMD. Είχε αλλάξει τις ρυθμίσεις στην παροχή ενέργειας. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.