Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΠωλήσει internationally ebay και μεταφορικά
Giannis Rentoumis ρώτησε πριν 6 έτη

χρησιμοποιώντας ebay εδώ και πολύ καιρό για αγορές, θέλησα να πουλήσω και πράγματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ποσο μπορεί να κοστίζει να αποστείλει το δέμα σε κάθε σημείο του κόσμου δηλαδή για να επιλέξει ο αγοραστής "free international shipping" ποσο πρέπει να του χρεώσω ανάλογα βεβαια και με το βάρος και τον όγκο. Επίσης δεν έχω ξαναπουλήσει κάτι στο ebay και παίζουν και κάποια θέματα με paypal οποτε ένα guide πώλησης και μεταφορικών θα με ενδιέφερε πολύ και πολύ άλλο κόσμο που ακούω

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιάννη,
Για τα μεταφορικά θα πρέπει να κάνεις μια έρευνα αγοράς σε διαφορετικές εταιρείες courier. Δεν αποκλείεται για μία χώρα να συμφέρει περισσότερο μια συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά για μια άλλη χώρα να συμφέρει μια διαφορετική. Πάντως οι περισσότερες μεταφορικές έχουν αναλυτικούς τιμοκαταλόγους στο site τους.
Η αλήθεια είναι πως οι πωλήσεις μέσω e-bay έχουν κάποιους κινδύνους, όπως συγκεκριμένους απατεώνες, συνήθως για υψηλής αξίας αντικείμενα. Θα σου προτείναμε να ξεκινήσεις με μικρότερης αξίας αντικείμενα, για να χτίσεις ένα θετικό προφίλ σαν πωλητής, πριν προχωρήσεις σε μεγαλύτερα και ακριβότερα.
Για να φτιάξουμε αναλυτικό οδηγό για πωλήσεις, μάλλον αφορά πολύ μικρό ποσοστό από το κοινό του PCsteps, αλλά θα το έχουμε κατά νου.