kaith korv ρώτησε πριν 5 έτη

Κάνω μια δουλειά και πρέπει να κάνω ¨δημιουργία αρχείου xml για εισαγωγή στο λογισμικό.....\"  κάνω κλικ και βγαίνει το πινακάκι ...open with....με παραπέμπει στο ιντερνετ και βγαίνουν χύμα τα στοιχεία και δεν ανοιγει με οτιδήποτε άλλο. Έχω Microsoft windows xp service pack 3, home edition, version 2002. Πέρσι μου έβαλαν το Microsoft office 2007 . Μήπως λείπει κάποια εφαρμογή? τι να κάνω, είμαι και άσχετη με τα θέματα αυτά.
Ευχαριστώ.

2 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Kαλημέρα ,υποτίθεται αυτά τα αρχεία ανοίγουν και μέσω του browser ή το σημειωματάριο (notepad) των windows .Δοκίμασε όμως και με το xml notepad της Microsoft .
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=7973
Επίσης καλό θα 'ταν να αντικαταστήσεις τα xp μιας κι έχει λήξει η υποστήριξη από τη Microsoft .

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 έτη

Το XML είναι ένα format αρχείου βασισμένο σε text, το οποίο περιέχει tags (opening & closing tags - ή αλλιώς start-tags και end-tags). Το end-tag έχει το ίδιο όνομα με το αντίστοιχο start-tag αλλά αρχίζει με /, ενώ μπορεί και να παραλειφθεί τελείως αν τερματίσεις το αντίστοιχο start-tag (επίσης με /). Τα δεδομένα μπορεί να βρίσκονται είτε ανάμεσα στα tags ή σαν ιδιότητες (attributes) μέσα στο start-tag. Αν ανοίξεις ένα xml αρχείο θα καταλάβεις αμέσως γι τι ακριβώς μιλάω.
Περισσότερα, στη... Wikipedia.
Εφόσον τα XML αρχεία είναι υλοποιημένα σαν text, μπορείς να τα ανοίξεις με οποιονδήποτε text editor, συμπεριλαμβανομένoυ και του Notepad των Windows. Αν τα αρχεία σου είναι σχετικά απλά ο Notepad αρκεί, πρέπει μόνο να προσέχεις να μη χαλάσεις τη δομή τους, έτσι ώστε να είναι συντακτικά σωστά. Αν είναι κάπως πιο πολύπλοκα μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις έναν καλύτερο editor, όπως τον Notepad++, τον SciTE κα (ή google-αρε Notepad alternatives). Αυτοί οι editors έχουν επιπλέον δυνατότητες όπως collapsing/expanding tags, syntax check, syntax highlighting κα, δλδ δεν κάνεις εύκολα λάθη. Τέλος υπάρχει και το Visual Studio Code της Microsoft (επίσης free), αλλά πρόκειται για μια αρκετά πιο βαριά εφαρμογή (περισσότερο ένα development tool), και δε θα το συνιστούσα για την περίπτωσή σου.
FYI, πρόσφατα εγκατέστησα τον Notepad++ σε... Windows 2000 (υπάρχει διαθέσιμη παλιά version που δουλεύει ακόμα κι εκεί)!....