Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠως βάζω σχόλια σε αρχεία, φακέλλους, συντομεύσεις προγραμμάτων
Spyros Kotronis ρώτησε πριν 1 έτος

Επειδή μου χρειάζονται πάρα πολύ στη δουλειά μου να βάζω σχόλια σε αρχεία, φακέλλους, συντομεύσεις προγραμμάτων, στο ξεκαθάρισμα, στο αν έγινε καποια ενέργεια σε ένα αρχείο κλπ, σημειώσεις για δυνατότητες προγραμματων που δεν χρησιμοποιώ κάθε μέρα και να μην τις ψαχνω καθε φορά (+links).
Θέλω αν μπορώ να βάζω αρκετές σειρές σχολίων και όχι 3-4 λέξεις

Ευχαριστώ

3 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα,
Σχόλια μπορείς να προσθέσεις μόνο για συγκεριμένους τύπους αρχείων, πχ documents του Office, κάποια image types (πχ .jpg αλλά όχι για .png !) κλπ. Αυτό γίνεται κάνοντας right-click, Properties, πας στη σελίδα Details και εκεί υπάρχει το πεδίο Comments, το οποίο μπορείς να το αλλάξεις (για συγκεκριμένα file types, όπως είπα παραπάνω). Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να βάλεις comments και σε shortcuts. Σχόλια σε archives (.zip, .rar κλπ) μπορείς να προσθέσεις μέσα από την αντίστοιχη εφαρμογή. Για να τα βλέπεις πρέπει να προσθέσεις τη στήλη Comments στον Explorer (right-click στον header της λίστας όταν είσαι σε Details View), ή μετακινώντας το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο (hover).
Για folders μπορείς επίσης να προσθέσεις σχόλια, αλλά η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή, πρέπει να κάνεις edit το desktop.ini αρχείο του folder. Δεν υπάρχει πάντα και by default δεν εμφανίζεται, πρέπει ενεργοποιήσεις έστω και προσωρινά, την εμφάνιση των Hidden Files μέσα από τα Folder Options του Explorer. Το κάνεις edit με το Notepad, και πας στο section [.ShellClassInfo] (αν δεν υπάρχει το προσθέτεις) και το σχόλιο βρίσκεται στη γραμμή InfoTip=Υour comment goes here. Είναι κάπως δύσχρηστη διαδικασία, αλλά ίσως έχει νόημα για folders που δεν αλλάζεις συχνά.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Επίσης Σπύρο, ρίξε μία ματιά και εδώ..

 

Spyros Kotronis απάντησε πριν 1 έτος

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.
Με βοηθήσατε αρκετά και κυρίως να σταματήσω να ψάχνω για άλλες λύσεις σε διάφορα προγράμματα...