Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠως επαναφέρω τον ήχο στα ακουστικά του υπολογιστή?
katiaaa ρώτησε πριν 9 έτη

Πριν μερικές ημέρες ένα τεχνικός μου έκανε φορματ, αφαίρεσε τα vista και μου πέρασε τα windows 7 -64 bit. Μετά από αυτό ο ήχος στη μπροστινή θύρα που μπαίνουν τα ακουστικά χάθηκε. Τα ηχεία του υπολογιστή παίζουν κανονικά. Οι drivers είναι όλοι ενημερωμένοι απο την αυτόματη επιλογή της διαχείρισης συσκευών. Κάποια πρόταση? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

8 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δουλεύουν αν τα συνδέσεις στην πίσω έξοδο της μητρικής; Είναι usb τα ακουστικά;

katiaaa απάντησε πριν 9 έτη

Όχι, το απλό βύσμα έχουν, που μπαίνει στην πράσινη υποδοχή. Ούτε πίσω δουλεύουν, σε καμία απο τις 2 θέσεις που έχει για ακουστικά. Τι μπορεί να συμβαίνει? Εφόσον ήχος υπάρχει στα ηχεία και η μητρική είναι κι αυτή ενημερωμένη. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Τα ακουστικά πίσω τα έβαλες στην θέση των ηχείων και πάλι δεν δούλεψαν; 
Πήγαινε στο εικονίδιο του ήχου στην taskbar κάτω δεξιά και κάνε δεξί κλικ -> sounds-> Playback 
Κάνε διπλό κλικ στο Speakers -> Properties -> Levels
Δες όλες τις επιλογές και αν έχει κάπου Mute ενεργοποίησε το.
Ενημερώθηκαν οι drivers αυτόματα από τα windows ή τους πέρασε ο τεχνικός σου; Άμα ενημερώθηκαν αυτόματα το πρόβλημα μπορεί να είναι εκεί. 
Τσέκαρε αν τα ακουστικά σου δεν είναι χαμηλωμένα, αν έχουν την ένταση ήχου πάνω στο καλώδιο.

katiaaa απάντησε πριν 9 έτη

Λοιπόν έβαλα τα ακουστικά στη θέση των ηχείων, και δούλεψαν. Πίσω εμένα έχει κι άλλες δυο πράσινες εξτρά εξόδους για ακουστικά, το είχα ζητήσει.  Οπότε πριν δοκίμαζα εκεί...Όμως από πίσω δεν φτάνουν τα ακουστικά μπροστά( ειναι μικρά τα καλώδια) και κάνω χρήση πάντα τη μπροστινή. Οι δύο λοιπόν πράσινες έξοδοι όπως είπα, δεν λειτούργησαν. Η έξοδος των ηχείων λειτούργησε μια χαρά. Οι άλλες έξοδοι, πίσω και η μπροστινή είναι νεκρές. Τα άλλα που είπατε είναι εντάξει. Το λέβελ της έντασης βρίσκεται στο 100. Τα windows έκαναν τις αυτόματες ενημερώσεις. Μετά από αυτό πέρασα κι εγώ τους οδηγούς της κάρτας ήχου και ξαναέβαλα την αυτόματη επιλογή αναβάθμισης και μου είπε πως  έχω λάβει τις τελευταίες ενημερώσεις. Αν δεν υπήρχε σωστή ενημέρωση των drivers, λογικά δεν θα είχα ήχο και στα ηχεία...Φαίνεται να έχουν νεκρώσει οι θέσεις που αφορούν τα ακουστικά. Κάποια άλλη ιδέα?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Κάτια, κάτι δεν πάει καλά με τους drivers ή δεν έχουν περαστεί οι σωστοί. Αν δεν έχεις επιπλέον κάρτα ήχου εξωτερική και έχεις μόνο αυτή της μητρικής, δοκίμασε με το cpu-z να βρεις το μοντέλο της μητρικής.
Από την στιγμή που και τα ηχεία και τα ακουστικά δούλευαν μόνο σε μια έξοδο σημαίνει ότι οι άλλες είναι ανενεργές για κάποιον λόγο.
Πες μας το μοντέλο της μητρικής να βρούμε τους drivers.

katiaaa απάντησε πριν 9 έτη

 Καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και την προθυμία σας, να με βοηθήσετε. Λοιπόν, ήρθε πάλι ο τεχνικός και βαριόταν προφανώς να ασχοληθεί. Μου είπε και καλά, πως  "μάλλον" έχει χαλάσει η θέση που μπαίνουν τα ακουστικά, και δεν αξίζει να το φτιάξει. Σημειωτέον για αυτή τη δουλειά (αλλαγή windows) τον είχα ήδη προπληρώσει 70 ευρω. Τέλος πάντων. Μου είπε να αγοράσω εξωτερική κάρτα και να την βάλω στις θέσεις usb να βάλω εκεί τα ακουστικά. Λοιπόν αγόρασα και εξωτερική κάρτα και ακουστικά με usb, πλήρωσα ένα σωρό χρήματα και δυστυχώς πάλι δεν έχω ήχο. Προφανώς λοιπόν δεν ήταν χαλασμένη η θέση των ακουστικών όπως ισχυρίστηκε. Πάμε τώρα στο μοντέλο της μητρικής. Χρησιμοποίησα το πρόγραμμα που μου είπατε και το μοντέλο της μητρικής είναι: ΙΝΤΕL - DP35DP    - AAD81073-208
Chipset: Intel P35/G33/G31 REV. A2
Southbridge: Intel- 82801IR(ICH9R) REV.02
Ευχαριστώ και πάλι. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Πήγαινε εδώ  κατέβασε το .exe και κάνε εγκατάσταση. Και ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα

katiaaa απάντησε πριν 9 έτη

Φτιάχτηκε! Δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω! Να είστε πάντα καλά! Μπράβο σας, είστε εξαιρετικοί!