Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠως μπορω να δω αν μια απο τις ραμ μου ειναι καμενη???
Nikos Pitsi ρώτησε πριν 9 έτη

Οταν ανοιγω το pc και εχω και τις δυο καρτες ραμ πανω δεν ακουω κανεναν ηχο προβληματος. Η μια ειναι 2 gb και η αλλη 1gb. Ολο το προβλημμα αρχισε οταν ειχα μπλε οθονες οταν επαιζα ενα game η και οταν δεν επαιζα. Οταν βαζω την μια ραμ μονο 2gb ολα λειτουργουν κανονικα, οταν βγαζω την δυαρα και βαζω τον 1gb, οταν πατησω να ανοιξει δεν ακουω κανεναν ηχο αλλα δεν αρχιζει ουτε και η bios. Εκανα φορματ και εχω τα windows 7 ult (64) αλλα και παλι τιποτα. Οταν εχω και τις δυο καρτες πανω μου λεει οτι εχω εγκατεστημενη μνημη 2 gb και οχι 3gb. Tα διαγνωστικα μερικες φορες μου λενε οτι εχω προβλημμα υλικου και αλλες φορες μου λενε οτι ολα ειναι μια χαρα. Το προβλημμα ηρθε πριν κανω format οταν πειραξα την εικονικη μνημη, το ειχα βαλει πολυ ποιο λιγο απο οσο προτεινε το συστημα. Βεβαια το ξανα ρυθμισα να κανει το συστυμα οτι θελει με αυτοματο τροπο. Στους παραμετρους του συστηματος στην καρτελα εκινηση του υπολογιστη, επιλογες για προχωρημενους το κουτακι μεγιστη τιμη ειναι ξετιγκαρισμενο παντα. Οταν το τικαρω ειναι 2048 η τιμη.
Οταν ανοιγω τον υπολογιστη και με τις δυο καρτες ο bios μου γραφει για 2 gb μνημης.

1) Γιατι στο cpu-z προγραμματακι μου στην SPD καρτελα οταν παταω στο slot#1 μου δειχνει την 2gb καρτα εχω και στο slot#2 μου δειχνει και την αλλη 1gb καρτα?

2) Πως μπρορω να δω στην bios το Memory remap Feature???(ουτε με cotrol 1 το βρισκω). (Η Μιτρικη μου ειναι gigabyte technology co ltd. Model 945p-s3
chipset intel i945p
Southbridge intel 82801GB(ICH7/R)
ITE IT8718
REV A2
REVA1

BIOS Award Software Interansional Inc
Version F2)

Oι δυο ραμ ειναι η μια των 2 GB DDR2 KINGSTON PC2-6400 MHZ
Και η αλλη του 1 GB DDR PC2-43000(266 MHz Δεν εχει μοντελο)

3) Αν ειναι καμενη η καρτα ποια καρτα να παρω για να κανω dual chanel (αν και εχω δει οτι ειναι δυσκολο λογω ασυμβατοτητας γιαυτο και πουλιουνται μαζι οι καρτες αυτες απο τον ιδιο κατασκευαστη και ιδια παρτιδα) Να εχει το συστημα 4 gb μνημης διοτι και στα 3gb ειχα κολληματα οταν ανοιγα παιχνιδια.

4) Τι ειναι καλυτερο? Dual Channel? Triple Channel Quad Channel
Η μητρικη μου εχει 4 εγκοπες για ραμ κοκκινο κιτρινο κοκκινο κιτρινο.

5) Μηπως φταιει η bios για την ασυμβατοτητα τις ram? Mηπως θελει αναβαθμιση? Τον υπολογιστη τον πηρα το 2008 χωρις να γινει καμια αναβαθμιση τις biou.
Εχω πειραξει ρυθμισεις στην bio αλλα δεν γνωριζω αν φταιει αυτο που εγινε στην ραμ. Εχω την εντυπωση οτι το προβλημμα ηρθε οταν εβγαλα τις ραμ για να τις καθαρισω απο την σκονη φυσωντας τις.

Τωρα παιζω το παιχνιδι με 2gb υστερα απο χθεσινο φορματ. Και οι δυο καρτες πανω αλλα καμια ελπιδα για να μου την διαβασει.

Σας εδωσα οσες πληροφοριες μπορουσα, οτι μου ζητησετε θα ειμαι και παλι πολυ κατατοπιστικος :P

5 Απαντήσεις

Νικολας Τολης απάντησε πριν 9 έτη

Oι δυο ραμ ειναι η μια των 2 GB DDR2 KINGSTON PC2-6400 MHZ
Και η αλλη του 1 GB DDR PC2-43000(266 MHz Δεν εχει μοντελο)

1)Εισαι σιγουρος πως η μια ειναι DDR2 και η αλλη DDR?

2)Εγω πιστευω πως η μνημη του 1gb ειναι ειτε χαλασμενη,ειτε υπολειτουργει αφου δεν λειτοργει καθολου με αυτη οτι και να λει το CPU-Z.
Καλο παντως θα ηταν να περιμενεις και αλλες απαντησεις,αν και νομιζω οτι με τα τεστ που εκανες,εχεις ειδη βρει μονος σου την απαντηση.

Nikos Pitsi απάντησε πριν 9 έτη

Ξεχασα να βαλω το 2 lol. Και οι δυο DDR2 ειναι :p Αν υπολειτουργει δεν φτιαχνει ε?

Nikos Pitsi απάντησε πριν 9 έτη

http://i.imgur.com/UJG4Ykb.jpg Και οι δυο καρτες.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αφού δεν ανάβει καθόλου ο υπολογιστής με τη μνήμη του 1GB, είναι χαλασμένη, πάει για πέταμα, ασχέτως τι δείχνει το CPU-Z. Μην το παιδεύεις. Με δεδομένο φυσικά πως τη δοκίμασες σε όλες τις θύρες της μητρικής, μην έπεσες σε χαλασμένη θύρα.

Ούτως ή άλλως, είναι πιο αργή από την Kingston και την κρατούσε πίσω.

To memory remap feature δεν θα βοηθήσει σε τίποτα στην περίπτωσή σου. Θα βοηθούσε αν είχες πχ 4GB και το σύστημα έβλεπε 3,5.

Εδώ πάντως θα βρεις το manual της μητρικής σου, για να το ψάξεις καλύτερα.

Η μητρική σου μονο dual channel υποστηρίζει. Οι μητρικές με triple channel έχουν ή τρεις ή έξι θύρες RAM, και γενικά δεν βγαίνουν πλέον τέτοιες μητρικές.

Οι μητρικές quad channel μπορούν να έχουν 4 θύρες RAM, αλλά είναι ειδικά, "enthusiast" μοντέλα που συνήθως είναι πανάκριβα.

Δεν αξίζει καν να επιχειρήσεις dual channel με υπάρχουσα RAM. Μπορείς να πάρεις άλλη μια δυάρα όπως αυτή και να τη βάλεις σε ξεχωριστό κανάλι από την Kingston.

Επίσης καλό είναι να ξηλώσεις τα 64bit Windows και να βάλεις 32bit. Δεν κερδίζεις τίποτα, αντίθετα επιβαρύνεις άδικα το σύστημα.

Nikos Pitsi απάντησε πριν 9 έτη

Thanx!!!!!