Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠως να απενεργοποιήσω τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ειδώλου συστήματος στα Windows 10
ftsiouris ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα σε όλους
Στο PC μου έχω Windows 10 Pro και προσπάθησα να δημιουργήσω αντίγραφο ασφαλείας ειδώλου συστήματος σε ένα φλασάκι USB, που το είχα ονομάσει "ΕΙΔΩΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (F:)". Μου έβγαλε μήνυμα ότι η συσκευή αυτή δεν είναι έγκυρη για αποθήκευση ειδώλου συστήματος, αλλά αν θέλω μπορώ να δημιουργήσω ένα αντίγραφα ασφαλείας. Επέλεξα ναι, γιατί νόμισα ότι θα δημιουργήσει, τελικά, το είδωλο αλλά δημιούργησε κάποια αντίγραφα αρχείων σε βιβλιοθήκες και προσωπικούς φακέλους των χρηστών. Από τότε δεν μπορώ με κανένα τρόπο να απενεργοποιήσω τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας ειδώλου συστήματος και όταν ακολουθώ τη διαδρομή: Πίνακας Ελέγχου > Σύστημα και Ασφάλεια > Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά (Windows 7) μου εμφανίζει πάντα τη σελίδα που βλέπεται στον παρακάτω σύνδεσμο.
  http://snag.gy/5XVEp.jpg
Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να απενεργοποιήσω τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας ειδώλου συστήματος; Στην Αλλαγή ρυθμίσεων δεν μου δίνει τέτοια δυνατότητα και οι οδηγίες που μου δίνουν από τη Microsoft δεν έχουν, ως τώρα, κάποιο αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ

3 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη από μόνη της, στην σελίδα σου εμφανίζει την τελευταία ενέργεια, αν έχεις απενεργοποιημένο το χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση που να τρέχει.
Όσο αφορά το είδωλο φρόντισε το φλασάκι να είναι αρκετά GB

ftsiouris απάντησε πριν 8 έτη

Καλημέρα Άγγελε
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το φλασάκι είναι 128 GB, δηλαδή μεγαλύτερης χωρητικότητας από το σκληρό δίσκο που περιέχει τα Windows. Παρά το γεγονός αυτό, τα Windows δεν δημιουργούν είδωλο συστήματος στο φλασάκι. Δημιούργησα ένα τέτοιο είδωλο με το πρόγραμμα AOMEI Backupper που πρότεινες σε ένα άρθρο σου. Όμως, δεν γνωρίζω πως να το ενημερώνω. Θα πρέπει κάθε φορά να το δημιουργώ από την αρχή ή υπάρχει άλλος τρόπος;
Ευχαριστώ

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Μπορείς να το κάνεις με διαφορετική διαδικασία, ρίξε μια ματιά εδώ