Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsπως να επιταχυνω το laptop σε θεμα performance ?
Thanashs Stamatakis ρώτησε πριν 10 έτη

Γεια σας. Εχω ενα προβλημα με το laptop μου. Εχω εγκατεστημενα τα window 7 ultimate ενω κανονικα ειχε τα windows xp. Πριν το κανω format τον ανοιγα κανονικα δουλευε αριστα για 10 λεπτα και μετα γινοταν πολλυ αργος για 15-20 μπορει και 30 λεπτα.Μετα το format παλι γινοταν πολλυ αργος αλλα max 15 λεπτα και μετα ξαναλειτουργει κανονικα ξερω οτι ειναι θεμα performance και θελω με λιγα λογια να τον επιταχυνω. Εχω δει σχετικο αρθρο στο site, εκανα οτι μπορουσα και παλι κολαει. Και κατι ακομα .το advanced system care ειναι καλο προγραμματακι?
Χαρακτηριστικα: AMD athlon(tm) 64 X2 Dual-Core Processor TK-57 1.90 GHz
Ram 4.00 GB
System 64-bit
Ευχαριστω για τον χρονο σας.

10 Απαντήσεις

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

το κολλαει πως το εννοεις? freezarei η απλα ειναι πιο αργό? δε μας έιπες τα χαρακτηριστικά του υπολογιστη σου,το ότι κολλαει πριν και μετά το format ,Μυρίζει hardware .Για αρχή τρέξε το crystal disk info,να δεις αμα ειναι εντάξει ο δίσκος. και μετα προχωράμε

Thanashs Stamatakis απάντησε πριν 10 έτη

O δισκος ειναι μια χαρα. Τα στοιχεια που εβαλα βοηθανε?

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

τρέξε ένα live cd ,να δουμε αν σου κολλάει πάλι..μπορείς να τρέξεις τα Lubuntu,κατεβασε το iso ,γραψτο σε ενα cd,bootare to pc apo cd-rom kai απλα μη το κανεις Install ,επελεξε "try lubuntu without install" (ειναι αρκετα απλο).

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Θανάση, δεν πιστεύω πως θα σε βοηθήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα επιτάχυνσης, ειδικά από τη στιγμή που εμφανίζει ακριβώς το ίδιο θέμα σε δύο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Ουσιαστικά, όσον αφορά το software, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βεβαιωθείς πως δεν τρέχουν προγράμματα με την εκκίνηση των Windows, εκτός από το antivirus.

Εφόσον είναι αρκετά παλιός ο υπολογιστής, υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα υπερθέρμανσης, που ακόμα δεν έχει φτάσει σε ακραίο σημείο, πχ να σβήνει τον υπολογιστή.

Έχεις παρατηρήσει όταν επιβραδύνονται οι επιδόσεις του, αν τα ανεμιστηράκια λειτουργούν περισσότερο?

Thanashs Stamatakis απάντησε πριν 10 έτη

χμμ τωρα που το λες καποιες φορες τα ανεμιστηρακια ακουγονται σαν να ζοριζονται ή σαν να υπερλειτουργουν κατι τετοιο. Το advance system care βοηθαει στα malware και στις επιδοσεις οταν κανω γενικο ελεγχο. Απο antivyrus εχω το avast.Μηπως υπαρχει κατι καλυτερο απο το avast και συμφερει να κρατησω το Advance System Care? Eυχαριστω.

Thanashs Stamatakis απάντησε πριν 10 έτη

Α και κατι που ξεχασα να υπενθυμισω το laptop ειναι μεταχειρισμενο και οταν το πειρα ειχε ηδη εγκατεστημενα τα windows 7 δεν εχω δοκιμασει τα xp να δω πως και τι γινετε....

Thanashs Stamatakis απάντησε πριν 10 έτη

Θα το προσπαθισω Γιωργο ευχαριστω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Το καλύτερο δωρεάν antivirus αυτή τη στιγμή είναι το Bitdefender, εδώ μπορείς να δεις το άρθρο για τα δωρεάν antivirus.

Δες επίσης αυτόν τον οδηγό για τον εσωτερικό καθαρισμό laptop.

Thanashs Stamatakis απάντησε πριν 10 έτη

Οκ ευχαριστω πολλυ αγγελε. Και μια τελευταια ερωτηση :Θα ηταν καλη ιδεα να εγκαταστουσα τα xp?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Σε καμία περίπτωση. Εκτός του ότι έχει λήξει η υποστήριξη των XP, με 4GB μνήμης τα 7 τρέχουν πιο γρήγορα από τα XP.