Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠως να μπλοκάρω τα Windows Updates
Παναγιώτης Ψιακίδης ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα παιδιά. Έκανα format τον υπολογιστή μου στην εκδοση 1709 windows 10. Ενω μέσα απο της ρυθμίσεις σταμάτησα το σύστημα απο το να κατεβάζει αυτόματα τις ενημερώσεις, ξαφνικα μια μερα με προειδοποει πως πρεπει να γινει επανεκκινηση για την εγκατασταση σημαντικων ενημερωσεων (version 20H2). Μια έκδοση που έχω σιχαθεί λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί. Μπήκα μετά στα services και στην καρτελα Windows Update πατησα properties και μετα εκει που έγραφε manually για τις ενημερώσεις το έβαλα σε disable. Ολα καλά μέχρι εδώ γιατι πήγα εναρξη να το κλείσω και ειχε μονο τρεις επιλογες Restart,Shutdown,Sleep. Μετα απο 1-2 μέρες πάλι το ίδιο θέμα και όταν πηγαινα services μου έδειχνε πως ηταν στο manually ενω το είχα βάλει στο disabled. Έχετε κάποια λύση πως να απενεργοποιήσω τελειώς τα Windows Update; Επιπλέον ξέρετε αν μπορω να αναβαθμισω το σύστημα με την εκδοση 1909;

Υ.Γ. Τα windows απο μονα τους εκαναν κατεβασμα των updates!

11 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Παναγιώτη και ευτυχισμένο το νέο έτος

Δεν έχει τύχει ποτέ να δοκιμάσω κάτι τέτοιο, αλλά μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό εδώ. Πρόκειται για αρκετά αξιόπιστο site, οπότε υποθέτω πως η λύση τους λειτορυγεί.

Παναγιώτης Ψιακίδης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Χρονια πολλα και για χθες!
Τα δοκιμασα αυτα τα βηματα(περα αυτου με το gpedit.msc, γιατι για καποιον λογο δεν υπαρχει τετοιο αρχειο στο laptop μου, μονο ενα gpedit.dll) θα επανελθω σε λιγες μερες εαν παλι εμφανιζεται.

Γνωριζεις αν γινεται αναβαθμιση των windows σε συγκεκριμενη εκδοση πχ 1709--->1909?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν θέλεις να κάνεις ενημερώση σε κάποια έκδοση παλιότερη της πιο πρόσφατης, μπορείς να κατεβάσεις το σχετικό ISO από εδώ.

Παναγιώτης Ψιακίδης απάντησε πριν 3 έτη

Μου το είχατε ξαναπροτείνει αυτό το site(ΠΟΟΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΑΙΤ) και ετσι και μεσω του Rufus εκανα το στικακι bootable με τα 1709. Τωρα αν περασω την εκδοση 1909 πως θα βαλω την ενημερωση αυτη εφοσον ειναι bootable? Ευχαριστω και για ολη την βοηθεια!!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Επειδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα; 

Παναγιώτης Ψιακίδης απάντησε πριν 3 έτη

Update οσον αφορά αυτό σχετικά με την απενεργοποιηση των windows Update. Συνεχιζουν να εμφανιζονται οι ενημερώσεις, και φοβαμαι μην κανει κανενα force restart update και γινει απευθειας η ενημερωση(δηλαδη αυτα με τις αλλαγες στο regedit-μητρωο δεν απεδωσε). Συνεχιζει να μου προτεινει να απενεργοποιηση και εγκατασταση,επανεκκινηση και εγκατασταση, αδρανεια. Υπαρχει καμία άλλη εναλλακτική;

Τώρα όσον αφορά για την αναβαθμιση στην εκδοση 1909. Εννοω πως ήδη έχω μέσα στο pc Windows version 1709. Πως θα γινει να κάνω ενημέρωση σε Windows 10 version 1909. Αν κατεβασω το iso απο εκει που μου ειπες και το καψω μεσω του Rufus σε usb, δε θα γινει το usb bootable? Αν ναι μπορώ όταν γινει το boot απο το usb να διαλεξω να κανει ενημερωση και οχι επανεγκατασταση των windows? Εκτος αν δεν καταλαβα σωστά.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αφού θέλεις να κάνεις ενημερώση σε νεότερη έκδοση, γιατί απλά δεν κάνεις εγκατάσταση τις ενημερώσεις;

Αν κάνεις boot από το στικάκι, μπορείς να κάνεις μόνο εγκατάσταση. Ωστόσο, αν μπεις στο ISO και τρέξεις τον installer μέσω των Windows νομίζω πως μπορείς να κάνεις απλά ενημέρωση.

Όσο αφορά τα Windows update, οι νεότερες εκδόσεις δίνουν τη δυνατότητα να τα απενεργοποιήσεις για λίγες ημέρες. Ωστόσο, δεν γνωρίζω άλλον τρόπο για μόνιμη απενεργοποίηση.

Παναγιώτης Ψιακίδης απάντησε πριν 3 έτη

Το θεμα ειναι πως έγινε η εγκατάσταση των ενημερώσεων ήδη. Τωρα απλα θελω να απενεργοποιησω τις επιλογες "restart and update, shutdown and update" γιατι ηδη μονα τους εγκαταστηθηκαν και τωρα απλα θελει ενα restart. Θα δοκιμάσω αυτό με το iso μηπως και προλαβω εκει περα τα πραγματα. Ευχαριστω πολυ Γιωργο για ολα!

Dimitris G απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά! Πρίν από λίγες μέρες έτυχε να διαβάσω ένα άρθρο όπου λέει πως να σταματήσεις το Windows Update στα Windows 10. Δεν ξέρω αν δουλεύει, αλλά πιστεύω πως ναι. Ορίστε το Link: https://iguru.gr/2021/01/01/kill-update-gia-windows-10-kai-stop-stis-enimeroseis/

Dimitris G απάντησε πριν 3 έτη

με συγχωρείτε έγραψα λάθος το λινκ. Αυτό είναι το σωστό: https://iguru.gr/2021/01/02/kill-update-gia-windows-10-kai-stop-stis-enimeroseis/

Dimitris G απάντησε πριν 3 έτη

Πάλι έκανα λάθος, και πάλι συγγνώμη. Αυτό είναι το σωστό λινκ, μόλις το έλεγξα. https://iguru.gr/2021/01/02/kill-update-gia-windows-10-kai-stop-stis-enimeroseis/