Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΠως να συνδεσω το λαπτοπ με την τηλεοραση?
WeAreAll Crazy ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπερα σας. Εχω μοα Samsumg Plasma Tv και ενα λαπτοπ Toshiba Satellite L-300 του 2008 νομιζω. Θα ηθελα να συνδεσω το λαπτοπ μου με την τηλεοραση ωστε να μπορω να βλεπω ταινιες ειτε αγωνες σε livestream στην τηλεοραση. Το λαπτοπ λογω παλαιοτητας δεν εχει υποδοχη hdmi που εχει η τηλεοραση, αλλα εχει υποδοχη vga που ομως δεν εχει η τηλεοραση. Αγορασα ενα φθηνο καλωδιο vga-hdmi συνδεσα το λαπτοπ με την τηλεοραση αλλα δεν εγινε τιποτα, ουτε καν στο λαπτοπ εβγαλε καποια ειδοποιηση οτι συνδεθηκε κατι με αυτο. Ισως να φταει το καλωδιο που αγορασα καο να μην λειτουργουσε καν? Αυτο δεν το ξερω, εγω δεν νομιζω να φταιει το καλωδιο αλλα δεν ειμαι και σιγουρος για αυτο και ρωταω κιολας. Υπαρχει περιπτωση να ηταν χαλασμενο το καλωδιο και αρα να πρεπεινα παρω ενα αλλο για να κανω την δουλεια μου? Αν δεν φταιει το καλωδιο πειτε μου τι ακριβως καλωδια πρεπει να παρω και πως πρεπει να τα συνδεσω για να καταφερω να συνδεσω το λαπτοπ με την τηλεοραση? Πρεπει απο πριν να κανω καποιες ρυθμισεις στο λαπτοπ για να λειτουργισει?

4 Απαντήσεις

Akis Sir απάντησε πριν 9 έτη

Δοκίμασε, μόλις συνδέσεις το λάπτοπ με την τηλεόραση, να πατήσεις πρώτα τα κουμπιά windows key+P, να επιλέξεις "και στα δύο μέσα" ή "αναπαραγωγή" (δηλαδή το σήμα να φαίνεται και στο λάπτοπ και στην τηλεόραση έτσι ώστε να μην μαυρίζει η οθόνη του λάπτοπ και να μπορείς να την ελέγχεις) και μετά ψάξε για το κατάλληλο av στην τηλεόρασή σου (λογικά είναι αυτό με το hdmi). Δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο. 

Dimitris Tsakalidis απάντησε πριν 9 έτη

Noμιζω vga to rca καλωδιο θελει

Akis Sir απάντησε πριν 9 έτη

Πρέπει να αλλάξεις τη διαδρομή εισόδου στην τηλεόρασή σου που αντιστοιχεί στη θέση του καλωδίου. Να αλλάξεις δηλαδή το AV (av1, av2, av3, hdmi, κλπ.). Και επίσης να κάνεις σύνδεση σε προβολέα από το λάπτοπ σου ( συνήθως γίνεται με τα πλήκτρα: windows key(αυτό με τη σημαία των windows) + Π) 

WeAreAll Crazy απάντησε πριν 9 έτη

Το εχω κανει αυτο αλλα και παλι δεν εγινε τιποτα, αν και η οθονη μαυριζει, δηλαδη νομιζοντας πως εχει συνδεθει με καποιο προβολεα αλλα η τηλεοραση δεν το παιζει, σε ολα τα καναλια το εχω ψαξει αλλα δεν...
Ειδα χθες ενα βιντεο στο youtube που καποιος επερνε ενα σαν αποκοδικοποιηση και συνδεσε το vga του λαπτοπ με με αυτο του αποκοδικωποιητη, μετα το hdmi της τηλεορασης με αυτη του μετατροπεα αλλα αυτο ειδα ειναι ακριβο, δεν υπαρχει αλλος τροπος απο αυτον?