Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠόσο ασφαλής είναι ο Windows 10 File explorer;
Antonis Perdikaris ρώτησε πριν 8 έτη

Κατ΄ αρχην θέλω να εκφρασω τα συγχαρητήρια για την πραγματικά ολοκληρωμένη και χρήσιμη για ολους προσπάθεια σας, και πριν βάλω και την ερώτηση μου να ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την οποια απάντηση σας..
Θα ήθελα παρακαλώ να μου λύσετε μία απορία που έχω ως προς το κατά πόσο είναι φυσιολογικό και ασφαλές ο file explorer των windows 10 να συνδέεται δια μέσου ασφαλούς σύνδεσης "κάθε λίγο και λιγάκι" με την απομακρυσμένη ip 191.232.139.55(που σύμφωνα με την DomainTools ανήκει στη περιοχή: AS8075 MICROSOFT-CORP-MSN-AS-BLOCK - Microsoft Corporation, US (registered Mar 31, 1997)), και η οποία με το nslookup αντιστοιχεί όπως δείχνω πιο κάτω:
Name:    msnbot-191-232-139-55.search.msn.com
Address:  191.232.139.55
Με λιγότερα λόγια ως φαίνεται ο file explorer των windows (10) είναι σαν να εχει έναν εσωτερικό User Agent που  αναζηταει στην ως άνω ip (191.232.139.55:443) στο ιντερνετ μέσω της public IP που εχω, αλλά αυτό το κάνει χωρίς ωστόσο εγώ να κάνω κατι εκείνη την ώρα  με τον file explorer (explorer.exe) στον υπολογιστή μου, ή ακόμα να έχω σε εκτέλεση έναν internet browser και να κάνω κάτι με αυτόν στο ιντερνετ, και που άλλωστε σαν UA έχω έναν mozilla συμβατό με googlebot και συνεπώς δεν φαίνεται να "κολλαει" πουθενά η σύνδεση που γίνεται σε ιστοτοπο msnbot μέσα από τον μοζιλλα.  Σημειώνω πως όταν με οποιονδήποτε internet browser κάνω ασφαλή συνδεση στην εν λόγω IP (https://191.232.139.55/) μου βγάζει στην οθόνη το μήνυμα ότι υπάρχει πρόβλημα με το πιστοιποιητικό ασφάλειας και οτι η σύνδεση με τον συγκεκριμένο ιστοτοπο δεν είναι ασφαλής.
Νομίζετε ότι είναι φυσιολογικό να κάνει κατι τέτοιο ο windows explorer και αν μπορώ και πως,  μία τέτοια λειτουργία να την σταματήσω; 

5 Απαντήσεις

fujitsuA530 απάντησε πριν 8 έτη

Πήγαινε στην Εποπτεία πόρων / Δίκτυο. Θα δεις ότι σε αυτή τη διεύθυνση είναι συνδεδεμένο το OneDrive. Υποθέτω ότι έχει να κάνει με τον συγχρονισμό των τοπικών σου αρχείων με αυτά στο cloud.

fujitsuA530 απάντησε πριν 8 έτη

Aπάντησα βιαστικά. Υπάρχει κι άλλη σύνδεση εκτός από το OneDrive. Δες εδώ: http://www.tenforums.com/general-support/19707-desktop-explorer-exe-always-connected-microsoft.html

Antonis Perdikaris απάντησε πριν 8 έτη

Το OneDrive το έχω απενεργοποιημένο και αν και έχω απενεργοποιήσει και όλες τις άλλες ρυθμίσεις (ιδιωτικότητας κτλ) ωστόσο αυτό επιμένει, μέχρι που εκανα και αλλαγή στο αρχειο των /windows/system32/drivers/etc/hosts. με σκοπό την ανακατεύθυνση της public IP που το msnbot αναφέρεται, στην localhost IP: 127.0.0.1 αλλά και την 0.0.0.0 αλλά είναι σαν να τα παρακάμπτει ακόμα και όλα αυτά και συνεχίζει ο  explorer.exe "το βιολί του".  Πράγμα που δεν μου αρέσει καθόλου να μην έχω τον ελεγχο του μηχανήματος μου. 
Αυριο θα επιχειρήσω μέσα από το firewall να μπλοκάρω την έξοδο του explorer.exe σε οτι αφορά το δημόσιο δίκτυο και θα δω τι στο καλό θα γίνει.
Κάθε βοηθεια ευπρόσδεκτη.  Ευχαριστώ πολύ και λόγω των ημέρων σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλά!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ο υπολογιστής σου μπορεί να συνδέεται για πολλούς και διάφορους λόγους, από συγχρονισμό της ώρας μέχρι και εμφάνιση του καιρού στα apps ή εξώφυλλο του τραγουδιού που ακούς ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Και αυτό συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές που έχεις στον υπολογιστή σου, ανεξαιρέτως.

Antonis Perdikaris απάντησε πριν 8 έτη

@Nikos, ευχαριστώ για την απάντηση σας, και ιδιαίτερα ευχαριστώ τον @fujitsuA530 που πολύ σωστά νομίζω αναζητησε και  εντόπισε το ζήτημα στην 2η του απάντηση.