Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠότε χρειάζεται το VPN στο kodi;
Kosmas Kalompiris ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας και συγχαρητηρια για την εξαιρετικη δουλεια που κανετε.

Ψαχνοντας για την αγορα ενος VPN κατεληξα στο PURE VPN, αλλα διαβαζοντας και τα υπολοιπα VPN είδα οτι το IVACY VPN προσφερει ενα ADDON για το KODI και μου γεννηθηκε μια απορια.

Αν κανω streaming ταινιων απο το KODI χρησιμοποιωντας το IVACY VPN ειμαι καλυτερα προστατευμενος απ οτι αν χρησιμοποιω το PURE VPN (το οποιο μου κανει περισσοτερο λογω των Ελληνικων IP, επειδη μενω στη Γερμανια).

Επισης απ οτι διαβασα κανενα VPN δεν προστατευει απο διαρροή της IP από το WebRTC. Ποσο σοβαρο ειναι αυτο δεδομενου του οτι εχουν ζορισει τα πραγματα με τις μυνησεις (TV ADDON κλπ) ?

Τελος αν εχετε καποια αλλη φρεσκοτερη προταση για αγορα πληρωμενου VPN, καλοδεχουμενη.

Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Συνεχιστε την εξαιρετικη δουλεια που κανετε.
Κοσμας Καλομπιρης

6 Απαντήσεις

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Κοσμά το PURE VPN είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με το IVACY VPN. Έχουμε κάνει εξαντλητικές δοκιμές και το λέμε με βεβαιότητα.
www.pcsteps.gr/109541-το-πιο-σταθερό-γρήγορο-vpn-στην-ελλάδα/
Εμείς κάνουμε χρήση του ελβετικού Hotspot Shield, που προβλέπει την διαρροή της IP από το WebRTC, αλλά δεν υποστηρίζει Ελληνική IP. Το καλό που έχει αυτή η υπηρεσία, εκτός από τις υψηλές ταχύτητες που βιώνουμε από προσωπική εμπειρία και το torrenting, είναι ότι μπορείς να την αγοράσεις μία και έξω, και να μην πληρώνεις για πάντα μηνιαία συνδρομή. Μέσα σε δύο χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση, σε σχέση με τις μηνιαίες συνδρομές των άλλων VPN, και δεν θα πληρώνεις εφόρου ζωής όπως στο Pure VPN.
https://www.pcsteps.gr/hotspotshield
Σχετικά με το WebRTC, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δωρεάν σχετική επέκταση.
https://chrome.google.com/webstore/detail/webrtc-network-limiter/npeicpdbkakmehahjeeohfdhnlpdklia
https://addons.mozilla.org/en-GB/firefox/addon/happy-bonobo-disable-webrtc/
Όπως και να έχει τα πληρωμένα VPN όπως το Hotspot Shield ή το Pure VPN θα σε καλύψουν απόλυτα, σε ότι αφορά την ανωνυμία σου και την ιδιωτικότητα σου σχετικά με το Kodi.

Kosmas Kalompiris απάντησε πριν 7 έτη

Ακη,
ευχαριστω για την απαντηση αλλα εχω ακομα μια απορια.

Επειδη οπως αναφερετε στο αρθρο σας :
"To WebRTC είναι πολύ χρήσιμο πρωτόκολλο, που επιτρέπει στους browsers να ενσωματώσουν χαρακτηριστικά όπως φωνητικές κλήσεις, video chat και P2P ",
και εμενα μ ενδιαφερει η ανωνυμια μονο στο KODI και οχι στους Browsers στους οποιους ειναι ενεργοποιημένο ως προεπιλογή, αυτο σημαινει οτι η IP μου μπορει να ανιχνευθει απο το WebRTC μονο οταν σερφαρω σε εναν Browser και οχι αν κανω ταυτοχρονα srteaming ή και downloading στο Kodi? Εννοειται με τη χρηση VPN και στις δυο περιπτωσεις ?
Επισης αν δεν εχω ανοιχτο κανεναν Browser αλλα βλεπω π.χ. ταινιες μονο στο KODI μπορει το WebRTC που ειναι πρωτόκολλο ενσωματωμενο στους διαφορους Browsers  να ανιχνευσει την IP μου ?
Ευχαριστω και παλι.
Κοσμας

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Κοσμά, η ευπάθεια με την διαρροή του WebRTC έχει να κάνει με τους browser. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείς κάποια από τις επεκτάσεις που σου προτείναμε, σταματάει αυτή η διαρροή. Αυτό το ελέγχεις και με το εργαλείο της διαφυγής:
https://diafygi.github.io/webrtc-ips/
Από εκεί και πέρα ότι έχει να κάνει έξω από τον browser, όπως το Kodi, δεν επηρεάζεται, δεν υπάρχει η συγκεκριμένη ευπάθεια, και το VPN θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά.

Kosmas Kalompiris απάντησε πριν 7 έτη

Ακη,
ευχαριστώ για την διευκρίνιση, αλλά θα ήθελα να σε κουράσω για μια φορά ακόμη.
Μπαίνοντας για να αγοράσω το PURE VPN μου δίνει κάποια επιπλέον ADDONS.

Από την εμπειρία σου ξέρεις αν χρειάζονται πραγματικά για έναν οικιακό χρήστη και αν αξίζουν τα λεφτά τους ?
Ευχαριστώ και πάλι.
Κοσμάς

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Πρόκειται για έξτρα ασφάλεια, που σου διασφαλίζει ότι δεν θα δεχτείς ποτέ επίθεση από κακόβουλους που γνωρίζουν την πραγματική σου IP. Επιπλέον πρόκειται για ένα φίλτρο πακέτων που εμποδίζει την ανεπιθύμητη και κακόβουλη εισερχόμενη κίνηση να καταλήξει στον υπολογιστή σου, όταν είσαι online.
Εφόσον δεν έχεις τέτοιες ανησυχίες στην οικιακή χρήση, και έχεις ήδη ένα καλό Firewall, δεν σου χρειάζονται.

Kosmas Kalompiris απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ πολύ Άκη για την ανταπόκρισή σου.
Κοσμάς.