Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠώς θα βρω το πρόβλημα για να το λύσω;
Γιώργος Τσίτος ρώτησε πριν 8 έτη

Εδώ και κάτι μήνες έχω ένα πρόβλημα με την σταθερότητα του υπολογιστή μου. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει επανεκκίνηση μιας διεργασίας, η οποία σχετίζεται πιθανότατα με τους drivers της κάρτας γραφικών, και ακούγεται ο ήχος που κάνουν τα windows όταν αποσυνδέεται και ξανασυνδέεται κάποιο περιφερειακό και το ποντίκι αλλάζει θέση. Υπάρχει μια διακοπή στα παιχνίδια όποτε γίνεται αυτό και πολλές φορές παγώνει το παιχνίδι μετά. Έχω δοκιμάσει διάφορες λύσεις αλλά τίποτα, έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει σχεδόν όλους τους drivers και το πρόβλημα παραμένει, οπότε υποψιάζομαι μήπως είναι θέμα της κάρτας. Την κάρτα δεν την έχω ούτε χρόνο και το πρόβλημα το έχω σε δύο εκδόσεις windows (7 64 bit και 8.1 32 bit σε dual boot σύστημα). Το κύριο πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω που υπάρχει το πρόβλημα για να το διορθώσω και τι πρέπει να κάνω για να το εξακριβώσω.

7 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Μόνο στα παιχνίδια γίνεται αυτό; 
Γράψε μας τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου

Γιώργος Τσίτος απάντησε πριν 8 έτη

Όχι δεν γίνεται μόνο στα παιχνίδια, απλά το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται εκεί επειδή κρασάρουν πολύ συχνά. Το πρόβλημα αυτό ήταν πιο έντονο με τους τελευταίους drivers που είχα κατεβάσει και δημιουργούσε κολλήματα στον υπολογιστή ακόμα και με τα βίντεο και πολλές φορές μου έβγαζε ένα μήνυμα "Nvidia mode kernel driver stopped responding" και έκανε μια επαναφορά, ή αν δεν τα κατάφερνε μου έβγαζε μπλε οθόνη είτε κολλούσε τελείως και ακούγονταν κάτι περίεργοι ήχοι. Δεν είναι τόσο έντονο τώρα το πρόβλημα, με τους παλιούς drivers, αλλά εξακολουθεί να ναι ενοχλητικό. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά: 
CPU: Intel Core 2 Quad @ 2.33GHz 
RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz απ την οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο τα 2,75GB
Motherboard: Foxconn G31MG-S (Socket 775)
GPU: 2047MB NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (Palit Microsystems)
Storage:
596GB Western Digital WDC WD6400AAKS-00H2B0 ATA Device SATA
223GB KINGSTON SV300S37A240G ATA Device SSD

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ναι, γνωστό το πρόβλημα με τους drivers της Nvidia και συνήθως η λύση είναι αυτό που έκανες, την επαναφορά σε παλιότερη έκδοση.
Έκανες έναν έλεγχο τις θερμοκρασίες, είναι οκ;

Γιώργος Τσίτος απάντησε πριν 8 έτη

Ναι οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά. Σκέφτομαι μήπως είναι αλλού το πρόβλημα. Άνοιξα τις πληροφορίες συστήματος και στις προβληματικές συσκευές μου λέει ότι δεν έχουν εγκατασταθεί οι drivers της συσκευής Intel(R) ICH7 Family LPC Interface Controller - 27B8, πράγμα που έκανα αλλά δεν διόρθωσε τίποτα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Για δοκίμασε το tool της Intel

Γιώργος Τσίτος απάντησε πριν 8 έτη

Δεν βρίσκει τίποτα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Κάνε ένα έλεγχο στα αρχεία του συστήματος, τρέξε από την γραμμή εντολών sfc /scannow και μετά chkdsk /f