Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΡευμα στις θυρες usb
Steliozz Kazakidis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα ,εχω ενα θεμα ,οταν ο υπολογιστης ειναι στη πριζα ,ειτε ανοικτος ειτε κλειστος , οταν ακουμπαω τις θυρες usb και usb 3.0 του κουτιου με το χερι μου (aerocool qs240) ,ηλεκτριζομαι!Το ειχα κρατισει 3-4 δευτερολεπτα και μουδιασε το δαχτυλο ,για αρκετα λεπτα!Ο υπολογιστης ειναι καινουριος (πριν ενα μηνα το πηρα ) και το καταλαβα προχτες !(Με το παλιο υπολοιστη δεν ειχα τετοιο θεμα) Μου ειπαν πως εχει διαρροη ρευματος !Τι μπορει να ειναι ??Και τι μπορω να κανω ?δεν εχω ειδικα κατσαβιδια για το ρευμα και τετοια!ΥΠ ,στις θυρες της μητρικης δεν εχω παρατηρησει κατι παρομοιο ,μεχρι στιγμης!

9 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, όπως σου είπαν κάτι δεν πάει καλά και έχεις διαρροή. Καλό είναι να απευθυνθείς στο κατάστημα από το οποίο αγόρασες τον υπολογιστή σου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σε καλύπτει η εγγύηση.

Steliozz Kazakidis απάντησε πριν 8 έτη

Δεν τον εχω αγορασει απο καποιο μαγαζι ειναι ,ειναι δυο μαγαζια !Τροφοδοτικο και κουτι απο το you ,και τα υπολοιπα αποτο eshop !Δηλαδη ,αν το αφεισω ετσι ,μπορει να γινει ζημια ?(Μου ειπας πως μπορει να ειναι και στατικος ηλεκτρισμος)

Steliozz Kazakidis απάντησε πριν 8 έτη

Επησεις εχω καταλαβει ,πως δεν με χτυπαει συνεχεια το ρευμα ,τυχενει !Ας πουμε τωρα που ηταν κλειστο το pc με χτηπησε ,αλλα τωρα τον ανοιξα και δεν με χτυπησε..!

Steliozz Kazakidis απάντησε πριν 8 έτη

Δεν με νοιαζει ιδιετερα που εχει ρευμα !Φοβαμαι μην με βγαλει καμια ζημια στο pc ή γενικοτερα !Μπορει να γινει κατι τετοιο ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το πιθανότερο είναι πως φταίει το τροφοδοτικό. Ο στατικός ηλεκτρισμός δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι καλό που έχει διαρροή, ούτε είναι κάτι που πρέπει να αγνοήσεις. Τα ηλεκτρονικά του υπολογιστή είναι πολύ ευαίσθητα στον ηλεκτρισμό.

Steliozz Kazakidis απάντησε πριν 8 έτη

Οκκ ,θα γυρισω μονο το τροφδοτικο !Αλλα δεν ειναι λιγο παραξενο να με χτυπαει ,ορισμενες φορες?π.χ. μια στις 3 φορες!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Και μία στις 100 να σε χτύπαγε, πάλι θα έπρεπε να το κοιτάξεις. Υπάρχουν πολλές βαθμίδες αστοχίας υλικού.

Steliozz Kazakidis απάντησε πριν 8 έτη

Βρηκα μαλλον τι φτεει αλαξα πολυπριζο και μεχρι στιγμης ,ΚΑΝΕΝΑ προβλημα!!Μαλλον δεν ειχε γιωση το πολυπριζο (ηταν παλιο) ,μπορει να εφτεγε και αυτο ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Τι να σου πω, μια περίοδο έμενα σε σπίτι που δεν είχε καθόλου γείωση μέχρι να φέρει ηλεκτρολόγο ο ιδιοκτήσης. Ενώ σε άλλες συσκευές, όπως ένα συγκεκριμένο μεταλλικό πορτατίφ, ένιωθα το ρεύμα, δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα με τον υπολογιστή, και με αλουμινένιο κουτί.

Μπορεί στην περίπτωσή σου να ήσουν τυχερός και να έφταιγε μόνο το πολύπριζο. Παρακολούθησέ το, όμως, και στην πρώτη ένδειξη ρεύματος, στείλε πίσω το τροφοδοτικό.