Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΡούτερ και usb adapter
Ηλίας Δήμου ρώτησε πριν 9 έτη

Φίλε Αγγελε καλησπέρα. Πρίν από μερικές ημέρες αντικατέστησα το παλιό ρούτερ (thomson) με ένα technicolor TD5136v2.Επίσης έχω ένα usb adapter της TP-LINK WN822N 300Mbps.Θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής..Οταν πατάω το εικονίδιο του ασύρματου για να δω λεπτομέρειες τις σύνδεσης μου γράφει transim rate 144 Mbps.Το ρούτερ μου είπαν ότι υποστηρίζει 300 Mbps.Τι μπορεί να φταίει...;Μήπως τελικά δεν είναι 300Mbps;

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Ηλία,

Τι είδους ασφάλεια έχεις στο ασύρματο? συχνά η ασφάλεια WPA2-TKIP μειώνει την ταχύτητα. Δοκίμασε να την βάλεις σε WPA2-AES.

Δεν αποκλείεται όμως να έχεις και παρεμβολές από άλλα ασύρματα δίκτυα. Δες τον οδηγό για τη βελτίωση του Wifi.

Ηλίας Δήμου απάντησε πριν 9 έτη

Αυτές τις ρυθμίσεις έχω Αγγελε...Επίσης έχω ένα ασύρματο τηλέφωνο όχι πολύ κοντά στο ρούτερ αλλά και αυτό εκπέμπει στα 1,9 GHz για τυχών παρεμβολές.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Μπορεί να έχεις παρεμβολές από γύρω σπίτια, με τα δικά τους WiFi.

Ακολούθησε τον οδηγό που σου έγραψα παραπάνω, να δεις ποιο κανάλι έχει τις χαμηλότερες παρεμβολές. Θα εκπλαγείς πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει.

Ηλίας Δήμου απάντησε πριν 9 έτη

Έχεις δίκιο Άγγελε για ακόμα μία φορά.Κατέβασα το wifi analyzer και άλλαξα σε ένα από τα κανάλια που μου πρότεινε η ίδια η εφαρμογή.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου....Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλά Χριστούγεννα και σε εσένα, Ηλία!