Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΡυθμίσεις GPU σε HP laptop
Vasilis Koskiniotis C ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σας, έχω το HP Pavilion 1205sv (τέλη του 2011) και πλέον μου έχει βγάλει ένα πρόβλημα με τα εναλλάξιμα γραφικά το οποίο δε γνωρίζω και πως προήλθε. Αρχικά είχε επιλογή για εναλλάξιμα γραφικά και μπορούσα μέσω του Catalyst Control Center της AMD να μπορώ να καθορίζω τις επιδόσεις των παιχνιδιών. Γενικά το laptop είναι/ήταν αρκετά δυνατό και μπορούσε να παίξει αρκετά παιχνίδια με καλές και σταθερές επιδόσεις. Όμως από το καλοκαίρι και μετά παρατήρησα ότι πλέον ότι ενώ υπάρχει ακόμη η επιλογή "Διαμόρφωση Εναλλάξιμων Γραφικών" όταν πατάω δε μου εμφανίζει τίποτα.
Η έκδοση του CCC είναι η 13.9 (δεν είναι η νεότερη αλλά είναι αυτή που υποστηρίζει εναλλάξιμα γραφικά όπως έλεγε στην περιγραφή καθώς και αυτή που όταν την έκανα εγκατάσταση δεν εμφάνισε κανένα σφάλμα στην κάρτα γραφικών (το έδειχνε και στη διαχείριση συσκευών). Όταν προσπάθησα να βάλω άλλες εκδόσεις CCC μου εμφάνιζε σφάλματα όπως ότι δεν αναγνώριζε την κάρτα γραφικών. Τώρα με την 13.9 την αναγνωρίζει αλλά απ' ότι καταλαβαίνω παίζω τα πλέον λίγα παιχνίδια με την onboard κάρτα και όχι την AMD που έχει κανονικά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Βασίλη, για δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τον Catalyst που έχεις και να κατεβάσεις από την HP την έκδοση για το laptop σου.

Καμιά φορά τα laptop έχουν παραξενιές και θέλουν μόνο τον driver του κατασκευαστή, όχι τον γενικό catalyst.

Vasilis Koskiniotis C απάντησε πριν 9 έτη

Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι το g7 (τα ίδια drivers έχει τώρα που το κοίταξα βέβαια). Τα είχα δοκιμάσει και αυτά αλλά τα ίδια, υπάρχει επιλογή "εναλλάξιμα γραφικά" στο μενού αλλά δεν υπάρχει στο CCC..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Για να μην λειτουργεί ο Driver της ίδιας της HP, ο μόνος τρόπος να εντοπίσεις αν το πρόβλημα είναι στο hardware ή το software είναι να κάνεις format και επανεγκατάσταση των Windows.

Αν μετά το format λειτουργούν κανονικά και οι δυο κάρτες γραφικών, το πρόβλημα ήταν στο software. Αλλιώς, έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα γραφικών στη μητρική.