adam ρώτησε πριν 7 έτη
Εχω την μητρικη gigabyte z97p-d3 kai to cpu i3 4160 και επειδη η θερμοκρασια ανεβενει πολυ μπηκα στο bios και μου ειχε τις εξεις επιλογες στο cpu fan:normal,silent,manual και full speed.Εβαλα το manual στα 2.00 pw kai η θερμοκρασια απο 73 πηγε σε 69.Ποια ρυθμησει πρεπει να βαλω για να μην ανεβενει τοσο η θεροκρασια?Επισης εχω κατι μνημες που τρεχουν 1600 και μπορουν να παν μεχρι 2400.Οι μνημες και η μητρικη υποστηριζουν xmp το ενεργοποιησα σε profile ενα και μολις πηγε να κανει reboot εκανε shu down ξανανηξε και μου ειπε πως οι ρυθμισεις δεν ειναι συμβατες κατι τετιο και το ξαναεβαλα στο κανονικο.Πως μπορω να τις κανω να τρεξουν στα 2400

7 Απαντήσεις

adam απάντησε πριν 7 έτη

ο υπολγοιστης ειναι ολοκαινουργιος και η κανονικη ταχυτητα της μνημης ειναι 2400

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 7 έτη

Σε έναν καινούργιο υπολογιστή δεν πειράζεις τίποτα εφόσον λειτουργεί πόσο μάλλον ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με O.C. καθώς μπορείς να του ακυρώσεις την εγγύηση. 
Από εκεί και πέρα θα σου πρότεινα να επαναφέρεις το bios σου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις να δεις εάν δουλεύει σωστά και να κατεβάσεις το Intel proccesor diagnostic tool για να δεις αν είναι οκ ο επεξεργαστής σου.

Xaris Boo απάντησε πριν 7 έτη

Adam οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι σε φυσιολογικές συνθήκες ή σε ζόρια?
Επίσης ο υπολογιστής σου ήρθε συναρμολογημένος ή τον έστησες εσύ? γιατί αν οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι υπό normal συνθήκες τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα που να οφείλεται αλλού, όπως π.χ στην πάστα του επεξεργαστή, αφού η intel για τον επεξεργαστή σου αναφέρει πως θα πρέπει να λειτουργεί σταθερά σε θερμοκρασία χαμηλότερη από 66,8 βαθμούς.

adam απάντησε πριν 7 έτη

τον υπολογιστη τον εστυσα εγω και ειναι η πρωτη μου φορα.Επισης οι θερμοκρασιες μολις τον ανοιγα πηγαιναν 69-73 βαθμουσ και το φαν speed ηταν στο νορμαλ και τωρα το αλλαξα σε full speed και πηγαινει στα 56-65 προς το παρον.Τα μονα παιχνιδια που παιζω ειναι LoL very hight και minecraft me tin r9 270x

Xaris Boo απάντησε πριν 7 έτη

Adam θες λίγο και τη θερμοκρασία σου μέσα στο από το Bios να δεις αν οι ενδείξεις είναι ίδιες?
Επίσης έλεγξε αν κούμπωσε καλά η ψύκτρα στον επεξεργαστή?
Τέλος την πάστα την τοποθέτησες όπως ακριβώς σου έλεγε το βιβλίο οδηγιών του επεξεργαστή?

adam απάντησε πριν 7 έτη

ΘΑ ελεγξω αν η ψηκτρα ειναι καλα κουμπομενη αλλα δεν ειχε παστα στο κουτι η ψυκτρα ειχε πανω της ειδη νομιζω παντως μεσα στο κουτι ειχε μονο την ψηκτρα και το cpu

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 7 έτη

Υπάρχει ήδη η πάστα σε καινούργια συσκευασία επεξεργαστή με την ψύκτρα,σωστά.
Σε περίπτωση που δεν έχει κουμπώσει  καλά(τα 4 ποδαράκια της ψύκτρας ή ένα από αυτά κουνιούνται έντονα και γυρνάνε με ευκολία),αφαίρεσε την παλιά πάστα και πρόσθεσε νέα.