sp no ρώτησε πριν 6 έτη

καλησπερα. θελω να συνδεσω την κονσολα στο home cinema και θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας για την επιλογη ρυθμισεων ηχου και στο home cinema αλλα και στην κονσολα για την καλυτερη εμπειρια Surround στα παιχνιδια. ο εξοπλισμος ειναι ο εξης:
home cinema sony DAV-DZ860W (δυστυχως αρκετα παλιο μοντελο)
τηλεοραση hisense 55 u7a
κονσολα xbox one x
η συνδεση γινεται ως εξης:
hdmi κονσολας στην hdmi 4k 60fps της τηλεορασης και απο το hdmi (εχει μονο μια)  και s/pdif του home cinema στις αντιστοιχες θυρες της τηλεορασης. απο τα specs της sony το συγκεκριμενο μοντελο δυστυχως εχει περιορισμενα Surround / Effects:

A/V SYNC (LIP SYNC)
YES

DTS
YES

DOLBY DIGITAL
YES

DOLBY PROLOGIC / PROLOGIC I / PROLOGIC II
(- / - / YES)

MOVIE / MUSIC MODE
YES (high)

SPORTS MODE
YES

DIGITAL CINEMA SOUND
YES
λοιπον πια απο αυτες τις επιλογες Surround / Effects ειναι καταλληλοτερη για την καλυτερη εμπειρια Surround στο gaming?

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
Η αλήθεια είναι πως το surrount, αν δεν υπάρχει κάποια επιλογή που να διαχωρίζει το στερεοφωνικό (2.0 ή 2.1) από το surround 5.1, θα λειτουργεί έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται κάποια ειδική ρύθμιση.
Από εκεί και πέρα, ανάμεσα στο Dolby ή το DTS, εξαρτάται τι υποστηρίζει το υλικό. Το Dolby είναι το πιο διαδεδομένο, δεν υπάρχει ταινία πχ που να μην το υποστηρίζει. Το DTS είναι ελαφρώς λιγότερο διαδεδομένο, αλλά στις περισσότερες ταινίες θα βρεις και τα δύο. Δεν έχουμε ασχοληθεί με τον πολυκάναλο ήχο στα παιχνίδια, αλλά λογικά κάτι αντίστοιχο θα ισχύει.
Τώρα για effect τύπου Movie/Music mode, ουσιαστικά κάνουν μια επιπλέον επεξεργασία του ήχου για να τον αλλάξουν. Το ποιο σου αρέσει σαν ήχος ή αν προτιμάς σκέτο surround χωρίς εφέ είναι κάτι προσωπικό και υποκειμενικό. Άκου το ίδιο παιχνίδι ή την ίδια ταινία με διαφορετικές ρυθμίσεις, για να δεις πώς σου αρέσει καλύτερα.