Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣβήνει το laptop μόλις αποσυνδέω το ρεύμα
Akis Michael ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα,
ξαφνικά, προχθές, εκεί που δούλευα στο laptop μου (TOSHIBA SATELITTE C850D) τραβήχτηκε το καλώδιο ρεύματος και έσβησε! Την μπαταρία την έχω μόνιμα επάνω στο laptop γιατί πρέπει να μετακινούμε αρκετά συχνά, και από ότι διάβασα στις νέας τεχνολογίας μπαταρίες δεν "χαλάει" με μόνιμη χρήση στο ρεύμα, οπότε δεν χρειάζεται να την αφαιρώ! Τέλος πάντων, από εκείνη την στιγμή και έπειτα, δεν ανοίγει χωρίς το καλώδιο ρεύματος συνδεδεμένο! Και κανα δυο φορές που δοκίμασα να βγάλω την πρίζα ενώ ήταν ανοιχτό, έσβησε αμέσως! Πάντως η μπαταρία δείχνει 100% φορτισμένη και με το πρόγραμμα HWMonitor δείχνει 11,845V που σημαίνει ότι δεν έχει καεί (σωστά?)!
Καμία συμβουλή?
Ευχαριστώ!

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Άκη,

Δεν ξέρω που διάβασες πως η μπαταρία δεν χαλάει αν είναι συνέχεια στο ρεύμα, όμως αυτό δεν ισχύει.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι το ίδιο το ρεύμα που την χαλάει, αλλά η συνεχής θερμότητα του υπολογιστή είναι σίγουρα βλαβερή για τα στοιχεία της μπαταρίας. Αλλοιώνει τα χημικά στοιχεία της, και δεν μπορεί πλέον να διατηρήσει το ίδιο φορτίο.

Αν είναι να έχεις συνέχεια τον υπολογιστή στην πρίζα, πρέπει οπωσδήποτε να την αφαιρείς.

Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις να καθαρίσεις τις επαφές της μπαταρίας και του υπολογιστή με καθαρό οινόπνευμα και μπατονέτα. Αν και το πιθανότερο είναι πως χρειάζεσαι νέα μπαταρία.

Akis Michael απάντησε πριν 10 έτη

Ο συγκεκριμένος Η/Υ ανοίγει μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα για λίγες ώρες! Και έχει περίπου ένα χρόνο που αγοράστηκε (ίσως λίγο παραπάνω)! Δεν παρουσίασε σημάδια εξάντλησης μπαταρίας ποτέ, την τελευταία φορά που τον χρησιμοποίησα χωρίς μπαταρία δούλεψε για περίπου 3 ώρες, με ανοιχτά: σχεδιαστικό πρόγραμμα (archicad 14), word, ppd και internet! Το μόνο που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι ξαφνικά δεν δουλεύει με την μπαταρία!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ε, τότε μάλλον πρόκειται για τυχαία αστοχία υλικού. Αφού είναι στην εγγύηση, πήγαινέ το για service. Εδώ θα βρεις το Service της Toshiba.

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

Κατσε ρε φιλε το post το κανει μονο με τη μπαταρια η θελει ρευμα γενικως για να ανοιξει το pc

Akis Michael απάντησε πριν 10 έτη

Από το συμβάν και μετά θέλει ρεύμα για να ανοίξει! Αλλά όπως προείπα όταν τελικά ανοίξει (με ρεύμα) η μπαταρία φαίνεται ΟΚ!

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

Τρεξε ενα live cd και δοκιμασε να αποσυνδεσεις το ρευμα, να δουμε αν θα κρατησει η μπαταρια..