Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΣβήσιμο οθόνης κατά τη διάρκεια του gaming
Διονύσης Τρενταφίλι ρώτησε πριν 3 έτη

hello everyone!
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. όταν παίζω κάποιο παιχνίδι ή ακόμα και στο απλό σερφάρισμα κάποιες φορές, η οθόνη μου σβήνει για λίγα δευτερόλεπτα και ξανά ανοίγει. Ο υπολογιστής συνεχίζει να δουλεύει κανονικά. Το game επισης συνεχίζει να παίζει με κλειστή οθόνη. Υπάρχουν φορές που με την ενεργοποίηση της οθόνης θα μου αλλάξει την ανάλυση ή από full screen θα μου παίζει το παιχνίδι σε bordered. Γενικά παρατηρώ μια μεγάλη αύξηση θερμοκρασίας στο σημείο του PSU, λόγω της ζέστης που εξέρχεται ή βάζοντας το χέρι μου από πάνω. (ειδικότερα το καλοκαίρι ένιωθα λες και είχα κάποιο φουρνάκι εκεί κάτω - μόνο οταν έπαιζα game- ). Η κάρτα γραφικών γενικά μου δείχνει μια καλή εικόνα βλέποντας θερμοκρασίες κλπ. (δεν θέλω να πιστεύω οτι μπορεί να οφείλετε στην gpu το πρόβλημα :'( )                               Γενικά όλο το σύστημα από θερμοκρασίες κυλάει πολύ νορμάλ. Έχω δοκιμάσει μερικά stress test της furmark ομως δεν ξέρω και πως λειτουργούν για την ακρίβεια...
Η κάρτα γραφικών δεν έχει έξοδο VGA οπότε έχω αντάπτορα από hdmi σε vga για να τη συνδέσω στην οθόνη. ( το λέω γιατί ίσως να δημιουργεί αυτό το όλο θέμα...)
Το σύστημά μου: intel core i3 6098p , mb: asrock h270M pro4 , ram 12gb ddr4 , gpu radeon rx560 4gb rog strix

5 Απαντήσεις

Διονύσης Τρενταφίλι απάντησε πριν 3 έτη

Να προσθέσω: για ενα διάστημα είχα αποσυνδέσει την κάρτα γραφικών και δούλευα με την ενσωματωμένη κάρτα της μητρικής , το προβλημα με την οθόνη συνέχιζε, χωρίς να παίζω κάποιο παιχνίδι. Στο απλό σερφάρισμα δηλαδη οπως εγραψα και πιο πανω,εκανε επανεκκίνηση η οθονη απο μόνη της.
το psu μου ειναι 450w.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Διονύση και καλές γιορτές

Για αρχή, δοκίμασε να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers γραφικών του υπολογιστή σου για να βεβαιωθείς πως δεν προκαλούν αυτοί το πρόβλημα.

Αν μπορείς, πες μας τι θερμοκρασίες εμφανίζει ακριβως ο υπολογιστής για να δούμε αν υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με το πρόβλημα. Οδηγίες για το πως θα μετρήσεις τις θερμοκρασίες θα βρεις εδώ.

nosma fullOn απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα...χρόνια πολλά... Έχω ένα θέμα με την οθόνη του desktop μου...η οθόνη του δουλεύει με hdmi καλώδιο ..όμως ήρθα στο πατρικό μου και δεν έχω πάρει την οθόνη μαζί μου...έχω οθόνη με vga ... Το σκέτο vga καλώδιο δεν λειτουργεί δεν ξέρω γιατι..η οθόνη δεν ανοίγει...πήρα ανταπτορα από vga σε hdmi...άνοιξε κανονικά μετά από λίγο έκλεισε.... Το άλλαξα θύρα ξανά άνοιξε...και μετά πάλι έκλεισε...ξέρουμε τι μπορεί να ευθύνεται ?? 

nosma fullOn απάντησε πριν 3 έτη

Επίσης έκλεισα και άνοιξα τον υπολογιστή από το κουμπί πίσω 3 φορές ... Και αυτή την στιγμή δεν ακούγεται η ψύχρα έχει όμως ελάχιστη θερμοκρασία και από τα λαμπάκια μπροστά ένα π έχει 4δισκακια το είδα να αναβοσβινει 2-3 φορές 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου και καλές γιορτές

Για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε πρέπει να ανοίξεις μια δική σου ερώτηση. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες. Άνοιξε δική σου ερώτηση και θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε.