Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣε τι χρησιμευει ο χωρισμος του σκληρου
Kostas Kasapis ρώτησε πριν 9 έτη

Μηπως μπορεις να μου εξηγησεις σε τι χρησιμευει να χωρισω τον σκληρο δισκο σε 2 κομματια των 500GB? (μην ανυσηχεις αλλος θα μου το κανει δεν θα ρωτησω και πως να το κανω :P :P :P) Γιατι με ρωτησε ενας φιλος του πατερα μου αν θελω γιατι ειναι πολυ χρησιμο κτλ.

3 Απαντήσεις

Ermis απάντησε πριν 9 έτη

Ο βασικοτερος λογος ειναι να εγκαταστησεις ενα 2ο λειτουργικο συστημα, αλλα αν διαβασεις εδω, θα μαθεις λεπτομερειες:
https://www.pcsteps.gr/1283-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-partition/

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ο βασικότερος λόγος όλων, και για τον οποίο ο καθένας θα έπρεπε να έχει δύο ξεχωριστά partition στον υπολογιστή του, είναι το να έχεις τα προσωπικά σου αρχεία ξεχωριστά από τα Windows και τα προγράμματα.

Έτσι, αν χρειαστεί να κάνεις format, κάνεις format μόνο στο partition των Windows, και τα αρχεία σου είναι ασφαλή στο δεύτερο partition.

Είναι παράλογο όμως να είναι χωρισμένος ο δίσκος σε δύο κομμάτια των 500ων GB.

Τα Windows και τα προγράμματα πολύ σπάνια χρειάζονται πάνω από 100GB, συνήθως 50-60GB είναι υπέρ αρκετά (εκτός αν παίζεις παιχνίδια με τεράστια Installation, των 50GB+).

Kostas Kasapis απάντησε πριν 9 έτη

Ok ευχαριστω παρολα αυτα και τα 500 για τα προσωπικα αρχεια (για μενα παντα) ειναι υπερ αρκετα αλλος μπορει να βαζει παρα πολλες ταινιες που δεν θελει να χασει ή αρχεια μπορει ας πουμε να ειναι λογιστης η κατι παρομοιο.