VCrus StreetKing ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημερα.Στον υπολογιστη που παρελαβα εχω εναν ssd και εναν Hdd που τον χωρησα σε τομεις.Φορτωσα τα windows στον ssd , και ολοι οι drivers που περασα και το antivirus αποθηκευτηκαν και αυτα αυτοματα στον ssd.Τι ρυθμιση πρεπει να κανω ωστε να μην αποθηκευονται τα προγραμματα υποχρεωτικα στον ssd αλλα εκει που θελω εγω ;Ευχαριστω πολυ.

12 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα.

Αν έχεις Windows 10, μπορείς από τις ρυθμίσεις να επιλέξεις τα προγράμματα να αποθηκεύονται σε άλλον δίσκο. Πήγαινε Έναρξη->Ρυθμίσεις και γράψει πάνω στην αναζήτηση "προεπιλεγμένες θέσεις αποθήκευσης".

Από εκεί ορίζεις τον δίσκο που θα αποθηκεύονται οι εγκατεστημένες εφαρμογές.

Εναλλακτικά, όταν εγκαθιστάς κάποιο πρόγραμμα, σου δίνει επιλογή για την τοποθεσία που θέλεις να εγκατασταθεί.

Ωστόσο, εφόσον έχεις SSD, δεν βλέπω το λόγο να μην θέλεις τα προγράμματά σου εκεί. Χάνει το νόημά του ο SSD, εφόσον η κύρια χρήση του είναι να ανοίγουν πιο γρήγορα όλα μας τα προγράμματα.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

windows 7 εχω κ θελω να ορισω τον Hdd ως μεσο αποθηκευσης των προγραμματων μου.Στον ssd θα βαλω μονο προγραμματα που θα χρησιμοποιω συχνα.Κατα την εγκατασταση του antivirus ή του nitro pdf ,τα μονα που εχω εγκαταστησει ,δε με παρεπεμψε σε καποια επιλογη που να διαλεγω μεσο αποθηκευσης.Ξερω τι λες ..δεν ειδα πουθενα τετοια επιλογη.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η επιλογή μπορεί να βρίσκεται στις προχωρημένες ρυθμίσεις εγκατάστασης.

Για τα Windows 7 δεν υπάρχει κάποια εύκολη μέθοδος, θα πρέπει να επέμβεις στο μητρώο για να πετύχεις αυτό που θες.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.thewindowsclub.com/change-default-program-files-directory-windows

Επιμένω όμως ότι είναι λάθος σκεπτικό το να εγκαταστήσεις μόνο τα προγράμματα που χρησιμοποιείς συχνά, εκτός πια κι αν έχεις τόσο περιορισμένη χωρητικότητα.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Ο ssd ειναι στα 250gb.Πρεπει να εχει υπολοιπο 150+ ,δε θυμαμαι.Θα φορτωσω χρησιμα προγραμματα ,office κτλ. δε θα τον αφησω αδειο.Ωστοσο δε θελω να γεμισει και να προστεθουν προγραμματα που ειναι δευτερευουσας σημασιας.Ας ελπισω οτι οντως μπορεις να διαλεξεις μεσο αποθηκευσης κατα την εγκατασταση.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Είναι τρομερά δύσκολο να γεμίσει ένας 250άρης δίσκος απλά με προγράμματα. Η συμβουλή μου είναι να τα εγκαταστήσεις όλα εκεί.

Τα προγράμματα που πιάνουν πολύ χώρο είναι τα παιχνίδια, που πολλές φορές μπορεί να φτάνουν και 5, 10, 20GB το καθένα. Οτιδήποτε εγκαθιστάς πέρα από παιχνίδια, βάλ' το στον SSD. Μην τον λυπάσαι, αυτή είναι η δουλειά του. :)

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Τα προγραμματα αποθηκευονται κατευθειαν στον ssd.Δεν μου εχει επιλογη για το που να κανω εγκατασταση.Tι μπορω να κανω ;

Επισης κατι αλλο για το οποιο δεν ημουν σιγουρος.Κουμπωσα την καρτα γραφικων μονος ,ετρεξα τα windows ,τα εγκατεστησα ,περασα drivers σε motherboard,καρτα γραφικων και ssd.Αλλαξα και την αναλυση της οθονης σε 1600 χ 900 (προτεινομενο).Ωστοσο τα γραφικα φαινονται ..θολα να το πω ;Ακομα και τα εικονιδια την επιφανια εργασιας ,ειναι ψιλο θολα ,ειδικα αν ανοιξω pdf με εικονα.Να ανησυχω ;Μηπως φταιει η οθονη ;

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ανέβασε κάποιο screenshot από την επιφάνεια εργασίας για να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς με το "θολά".

Μετά την εγκατάσταση των drivers της κάρτας, η ανάλυση θα έπρεπε να ρυθμιστεί μόνη της σωστά. Η οθόνη σου είναι παλιά; Γιατί αναφέρεις ανάλυση 1600x900.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

https://www.dropbox.com/s/8p0ok2kz310k0hf/Screenshot%202017-01-18%2016.37.29.png?dl=0

Η συγκεκριμενη φωτογραφια στον φορητο υπολογιστη ειναι πεντακαθαρη.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Η οθονη ειναι η lg m2362d

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Στο screenshot δεν βλέπω τίποτα περίεργο ή θολό. Η οθόνη σου όμως είναι Full HD, η ανάλυση που έχεις ρυθμίσει είναι λάθος.

Άλλαξε την ανάλυση σε 1920x1080. Αν δεν υπάρχει αυτή η ανάλυση στις προτεινόμενες, τότε χρειάζεται να εγκαταστήσεις ξανά τους drivers της κάρτας γραφικών. Κατέβασε τους νεότερους από τη σελίδα του κατασκευαστή.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.Ηταν τοσο απλο.Τωρα σχετικα με την αποθηκευση των προγραμματων ,μονο μεσω του συνδεσμου που ποσταρες ,μπορω να το ρυθμισω ετσι ωστε να επιλεξω που θα γινεται η αποθηκευση ;Γιατι ολα μπαινουν κατευθειαν στον ssd ,κ καποια στιγμη θα φουλαρει κ μετα ;

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Από το link που σου έστειλα μπορείς να το ρυθμίσεις. Αλλά σου εγγυώμαι ότι με τα απλά καθημερινά προγράμματα, ούτε τα 100GB δεν θα γεμίσεις. Τώρα από εκεί και πέρα, εσύ επιλέγεις.