Αντώνης Κετεγένης ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα παιδιά. Αγόρασα ένα λάπτοπ της HP με free dos. Έβαλα τα windows 10 και μετά από κανένα 3ωρο όταν πήγα να το ανοίξω μου έγγραφε "boot device not found". Έτρεξα το διαγνωστικό του σκληρού και μου έγραψε ότι δεν υπάρχει σκληρός μέσα.Στην αρχή δούλευε άψογα. Το έστειλα στην HP για αντικατάσταση και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα hardware και έτσι δεν γίνεται η αντικατάσταση. Τι μπορεί να συμβαίνει; 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Αντώνη,
Είσαι σίγουρος ότι έκανες σωστά τη διαδικασία εγκατάστασης; Στο BIOS έχεις πωτη επιλογή για boot τον δίσκο σου; 

Αντώνης Κετεγένης απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Το boot έγινε ολόσωστα, το λάπτοπ δούλευε κανονικά στην αρχή. Την επόμενη μέρα μου τα είχε σβήσει όλα. Ακολούθησα οδηγίες από ένα βίντεο στο youtube ο οποίος εκεί μπήκε στο BIOS και απενεργοποίησε το legacy support (δεν ξέρω γιατί) και μετά το ενεργοποίησε πάλι. Το έκανα και πέτυχε. Την επόμενη μέρα πάλι το ίδιο.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Για να σου λέει πως δεν υπάρχει δίσκος, το πιθανότερο είναι να μην κάνει καλή επαφή, μια να πιάνει και μια να μην πιάνει.
Δεν αποκλείεται να μην έκανε τίποτα αυτό με το legacy support, που δεν επηρεάζει έτσι κι αλλιώς το δίσκο, και απλά να έτυχε σε εκείνη τη στιγμή να πιάσει καλύτερα η επαφή. Εκτός αν το σύστημα λειτουργεί σταθερά, κάθε φορά.
Τώρα, το πόσο σωστά το εξέτασαν στο service, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Όταν σου το επέστρεψαν, έβλεπε κανονικά το δίσκο?

Αντώνης Κετεγένης απάντησε πριν 6 έτη

Ακόμη δεν μου το έχουν επιστρέψει. Το περιμένω μέσα στη βδομάδα. Θα κάνω άλλη μία προσπάθεια με τα Windows 7 αυτήν τη φορά και θα δούμε. Διαφορετικά, πιθανώς αλλαγή δίσκου.