ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΕΣΟΓΛΟΥ ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα σας.
Επειδή έχω πρόβλημα όρασης θα χρειαστώ παραπάνω τη βοήθεια σας. Εχω έναν εξωτερικό δίσκο της τοσύμπα και αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα:
Κάνοντας διξί κλικ επάνω του, δεν βρίσκω την επιλογή εξαγωγή για να κάνω ασφαλή κατάργηση του δισκου. Θα μπορούσα βέβαια, να χρησιμοποιήσω την ασφαλή κατάργηση που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών. Όμως, λόγω του φωνιτικού αναγνώστη που χρησιμοποιώ, δεν είναι προσβάσιμο. Διάβασα τον οδηγό σας https://www.pcsteps.gr/100214-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-windows-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD/
και είδα κάποιες σημαντικές συντομεύσεις που μπορούμε να δημιουργήσουμε για τον τερματισμό και άλλα.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε για να βρούμε κάποιον τρόπο ώστε να μπορώ να κάνω εξαγωγή του δίσκου με κάποια συντόμευση.
Ευχαριστώ πολύ.

7 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο.
Κάνε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επέλεξε Νέα > Συντόμευση.
Κάνε επικόλληση το παρακάτω κείμενο στο πεδίο που θα εμφανιστεί:
RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll
Πάτα επόμενο, δώσε ένα όνομα στη συντόμευση, και έτοιμο. Πλέον με διπλό κλικ στο αρχείο, θα ανοίγει το πλαίσιο κατάργησης συσκευών USB.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΕΣΟΓΛΟΥ απάντησε πριν 6 έτη

ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΕΣΟΓΛΟΥ απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Όπως σας είπα και πιο πάνω, το πρόβλημα που είχα λύθηκε, με τον τρόπο που μου υποδείξατε. Όμως δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα κατά την κατάργηση της συσκευής και το μήνυμα που μου βγάζει είναι:
Πρόβλημα κατά την αφαίρεση συσκευής. Δεν έχει δυνατότητα αφαίρεσης η συσκευή και επομένως δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί ή να αποσυνδεθεί. Το ιδιο προβλημα μου το κανει και σε ενα στικακι που εβαλα. Τι μπορώ να κάνω;
Ευχαριστώ.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Προς το παρόν , κλείσε τον υπολογιστή , κι αφού τερματιστούν  όλες οι εργασίες , μετά μπορείς άφοβα να βγάλεις τη συσκευή.
( Κι εγώ το παθαίνω με το στικάκι καμιά φορά. )

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΕΣΟΓΛΟΥ απάντησε πριν 6 έτη

δηλαδη δεν μπωρει να γινει κατι αλο;

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Πιθανότατα κάποιο πρόγραμμα τρέχει που χρησιμοποιεί τη συσκευή την ώρα που προσπαθείς να την καταργήσεις. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από κάποιο πρόγραμμα που έχεις ανοίξει, μέχρι το antivirus πχ. 
Εδώ μπορείς να δεις μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που ενδέχεται να εμποδίζουν δίσκους και φλασάκια από την ασφαλή κατάργηση.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Αχ Έλενα ,τώρα σωθήκαμε...😀
Γιώργο ,σε ξέρω από την ερώτηση τότε που ήθελες ελληνικό RSS .Αν μπείς από υπολογιστή ,έχει να επιλέξεις "Μετάφραση αυτής της σελίδας" ??
https://tinyurl.com/yapalnc2
Είναι το πρώτο--πρώτο λινκ .Υπέθεσα τα Αγγλικά σου είναι χάλια.(μη το πάρεις στραβά )