Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ WD
Nick Migkos ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε. Έχω αγοράσει από το 2010 αυτό τον σκληρό δίσκο:

WD5000AAKS-00E4A0.

http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/search/1/a_id/1400#

Δεν τον έχω χρησιμοποιησει καθόλου. Θέλω να τον συνδέσω με ανταπτορα IDE/SATA σε USB.

Τον συνδέω και δεν τον αναγνωρίζει ο υπολογιστής. Τον συνδέω και εσωτερικά με sata cable απευθείας στη motherboard τίποτα πάλι.

Τι πρέπει να κάνω για να τον δει ο υπολογιστής ?

Χρειάζεται κάποιο driver ? Έχει σχέση που είναι caviar blue ? Κάτι με τα jumper ?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!! Είσαι εξαιρετικος!!!

6 Απαντήσεις

Βαγγελης Ζαρος απάντησε πριν 9 έτη

ΦΙΛΕ ΜΗΠΩΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΑΡΙΣΤΟΣ!? ΑΝ ΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΤΡΕΞΕΙΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ "ΔΕΙΣ" ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ Π ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΤΛ. ΑΝ ΣΕ ΒΙΑΖΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ!

Nick Migkos απάντησε πριν 9 έτη

Λογικά είναι αφορμάριστος. Δεν μου τον βγάζει ούτε στη Διαχείριση υπολογιστή - Διαχείριση δίσκων ώστε να τον φορμάρω. Επίσης έχω δοκιμάσει και με το cd των windows 7 boot από Dvd κ.λ.π. (όπως κάνουμε format δηλαδή) ώστε να τον φορμάρω από εκεί. Ο σκληρός πάντως δουλεύει γιατί και τον πιάνω και τον ακούω που δουλεύει.

Βαγγελης Ζαρος απάντησε πριν 9 έτη

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ Κ ΘΕΣ ΑΠΟ sata ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΑΝ USB ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ PC ΤΟΝ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ. Κ ΑΝ ΕΙΔΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ Π ΕΔΩΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ 3,5" ΔΕΝ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΟΤΙ Κ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ.

Nick Migkos απάντησε πριν 9 έτη

Με τον συγκεκριμένο ανταπτορα έχω συνδέσει αρκετούς σκληρούς και τους έχει αναγνωρίσει όλους χωρίς κανένα πρόγραμμα οδήγησης. Ναι ο σκληρος ειναι 3,5 ''.

Nick Migkos απάντησε πριν 9 έτη

Η μητρική που έχω είναι οι εξής :
https://www.asus.com/Motherboards/M5A99FX_PRO_R20/

Τον έχω σύνδεσή στη μητρική με sata. Στο bios τον αναγνωρίζει ως εξής:
P0 (2097152MB) ενώ τον κανονικό μου P0:WDC WD10EZEX-00BN5A0 (953869 MB).

Έχω δοκιμάσει και τις 3 επιλογές από το bios δηλ. και σε AHCI MODE και σε IDE και σε RAID. τίποτα δεν λειτουργησε από αυτά.

Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής τον ακούω τον σκληρό που δουλεύει.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Εφόσον δεν τον είχες χρησιμοποιήσει καθόλου, υπάρχει η πιθανότητα να ήταν DOA - χαλασμένος από το κουτί, δηλαδή - και απλά να το διαπίστωσες τώρα που τον χρησιμοποίησες.

Ο μόνος τρόπος να το ελέγξεις είναι να τον συνδέσεις σε κάποιον άλλο υπολογιστή, ιδανικά εσωτερικά μέσω SATA. Σίγουρα πάντως δεν είναι καλό σημάδι το ότι δεν φαίνεται καν στη διαχείριση δίσκων ακόμα και όταν τον έχεις συνδέσει εσωτερικά.