Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΣκληρός δίσκος και ανάκτηση δεδομένων
Vassilis Fragoulopoulos ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας,
σάς εκθέτω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και 10 ημέρες και έχω κυριολεκτικά αναστατωθεί. Είχα τοποθετήσει κάποια αρχεία δικά μου στο laptop της συζύγου μου (Dell 5-6 ετών, πολύ λίγο χρησιμοποιημένο), για το οποίο δεν είχα φροντίσει λόγω αμέλειας ή/και λόγω της πολύ μικρής χρήσης του, να έχω buck up. Κατά κακή μου τύχη, ο υπολογιστής κόλλησε σε ένα video για το σχολείο της γυναίκας μου. Το έκλεισα ανορθόδοξα και ανοίγοντάς το μού παρουσίασε την ένδειξη media searching και αμέσως μετά Press one Key to Reboot, ενώ έκανε και ένα τικ μέσω του πληκτρολογίου. Ξαναπροσπάθησα, αλλά ματαίως. Ο γαμπρός μου μού είπε να το πάω σε εταιρεία ανάκτησης δεδομένων και όντως πήγα στις Recall Data, North Wind, Tic Tac. Όλες μου είπαν ύστερα από δυο μέρες, αφού εξέτασαν τον σκληρό δίσκο, ότι τα δεδομένα δεν είναι ανακτήσιμα με την υπάρχουσα τεχνολογία, επειδή έχει γραντζουνιές η επιφάνεια του δίσκου. Το ερώτημά μου είναι: αφού δεν έχουν σβηστεί, όπως μού είπαν, τα δεδομένα, μήπως αλλού (π.χ. στο εξωτερικό ή στην ίδια την εταιρεία παραγωγής) υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης αυτών των πολύτιμων για μένα δεδομένων;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Β. Φραγκουλόπουλος
vfragoulopoulos@gmail.com

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Βασίλη

Αν όντως τα δεδομένα δεν έχουν διαγραφεί, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις live boot χωρίς εγκατάσταση μια έκδοση Linux. Οδηγίες θα βρεις εδώ. Προσοχή μην κάνεις εγκατάσταση.

Μέσω των Linux μπορείς να πλοηγηθείς στους δίσκους. Αν τα αρχεία υπάρχουν ακόμα, μπορείς να τα αντιγράψεις σε ένα άλλο αποθηκευτικό μέσο.