Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣκληρός που δε σταματάει ποτέ
Dim Dim ρώτησε πριν 6 έτη

Νομίζω πως από τότε που εγκατέστησα τα Windows 10 ο σκληρός μου δίσκος δεν σταματά ποτέ. Το défragmentation δεν απέδωσε καρπούς, και λόγω του ότι δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθώ εκτενέστερα με το πρόβλημα θα ήθελα την βοήθειά σας...

5 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Τι εννοείς ότι δεν σταματάει ποτέ; Εννοείται ότι όσο χρησιμοποιείς τον υπολογιστή, ο σκληρός σου δίσκος δουλεύει ασταμάτητα.

Dim Dim απάντησε πριν 6 έτη

  Ο δίσκος λειτουργεί σαν να φορτώνει κάποιο πρόγραμμα. Δηλαδή τι θέλω να πω, από τη στιγμή που ανοίγω το PC φορτώνει τα Windows και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό έστω και αν καθίσω τρεις με 4 h.  Παλιά αφού φόρτωνε ότι είχε να φορτώσει σταματούσε, υπήρχε δηλαδή μία παύση. 

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το γεγονός ότι δεν τον άκουγες, δεν σημαίνει ότι δεν γυρνούσε. Αν είναι αρκετά παλιός, μπορεί όντως να έχει κάποιο θέμα. Τσέκαρε την υγεία του με το crystaldiskinfo. Επίσης, δες στις διεργασίες αν απασχολεί κάτι τον δίσκο την ώρα που είσαι σε idle.

Dim Dim απάντησε πριν 6 έτη

 Γεια σου Έλενα,  Βρήκα το πρόγραμμα (crystaldiscinfo) που μου έδωσες και μου λέει προσοχή ανακατεμένοι τομείς είναι το νούμερο 05.  Και τώρα τι γίνεται, πρέπει να κάνω Défrag,  το έχω κάνει ήδη ....

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Γειά !! Πάντως αυτό που μπορώ εγώ να πώ ,καλύτερα να αρχίσεις να παίρνεις ένα back up τα αρχεία σου ,αν δεν το χεις ήδη κάνει.
Παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες.Δες κάποιες γενικές συμβουλές από αυτή την ενότητα  και κάτω.
https://tinyurl.com/y7wc23qp
Να υποθέσω πως ο δίσκος είναι HDD ? (Δεν κάνουμε defrag σε SSD άν έκανες κάτι τέτοιο.) Σε τέτοιες περιπτώσεις ,αν μπορείς άλλη φορά ανέβαζε μία φωτό ή ένα screenshot για καλύτερη διάγνωση.
Αυτά μόνο μπορούσα να σε πώ εγώ !!