Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣμικρυνση φακελου μεγαλο σε GB
adam ρώτησε πριν 9 έτη

Ειχα κατεβασει ενα αρχειο γυρω στα 32 gb απο το chrome και επειδη θα κανω φορματ τον υπολογιστη μου θελω να ρωτισω μηπως υπαρχει τροπος να το μετατρεψω σε μικροτερο μεγεθος για να το βαλω σε ενα στικακη των 5 gb?Giati mou peire poles ores gia na ton katebaso

1 Απαντήσεις

Στέφανος Κιτσέλης απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα αδάμ.
Αυτό που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις το μέγεθος ενός αρχείου,είναι να κατεβάσεις μια από τις γνωστότερες εφαρμογές συμπίεσης αρχείων (winzip,winrar,7-zip) και να το συμπιέσεις,ώστε να μπορέσεις να το μεταφέρεις στην συσκευή usb σου.Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να σου εξοικονομήσουν 30 με 70% λιγότερο χώρο από το κανονικό αρχείο σου.
Η διαδικασία είναι σχετικά απλή.
Κατεβάζεις ένα από τα 3 προγράμματα (πχ. 7-zip) http://www.7-zip.org/download.html  ,το εγκαθιστάς στο σύστημά σου, το τρέχεις,επιλέγεις ποιον φάκελο θές να zipάρεις(συμπιέσεις),επιλέγεις από το μενού του προγράμματος σου την επιλογή «Συμπίεση» ή «Προσθήκη σε αρχείο συμπίεσης»,διαλέγεις το μέγεθος που σε βολεύει και το zipάρεις.
Όταν χρειαστείς να το ξαναανοίξεις,βεβαιώσου απλά ότι μετά το το φορμάτ θα έχεις ξαναεγκαταστήσει ένα από τα 3 προγράμματα και απλά κανε στον φάκελο σου ενα unzip(αποσυμπίεση).