Fragiskos Tsirdimas ρώτησε πριν 4 έτη

Πραγματικα εχω βρεθει σε αδιεξοδο, ελπιζω να βρεθει λυση απο εδω.
Ολα τα κομματια ειναι καινουργια και αγορασμενα απο γνωστη αλυσιδα πληροφορικης.
Asus x570f gaming
R5 3600
Gskill trident z rgb
Rx5700xt red dragon
Corsair tx-m series 650w gold+
Για 1 εβδομαδα ολα λειτουργουσαν τελεια χωρις να παρεμβω σε καποια ρυθμιση, ξαφνικα μια μερα γυρνοντας απο δουλεια παω να ανοιξω το pc και δεν ποσταρε(ram led error). Αφου καταφερνω να μπω στα bios κανω update στην τελευταια version, reset default settings και cmos clear. To pc bootare κανονικα στα 2133 mhz. Με docp enable δεν καταφερνει ουτε να ποσταρει ανοιγοκλεινει μονο του για καποιο λογο. Με manual voltages και timings cl 16 18 18 38 1.35v παλι τα ιδια. Το πηγα πισω στο service που τον αγορασα και μου λενε οτι φταει η μητρικη. Βαζουμε καινουργια(απο x470f gaming σε x570f gaming). Αφου τον παρελαβα με την καινουγια μητρικη μετα απο 1-2 βδομαδες και παλι μου κανει ακριβως τα ιδια θεματα...... ξανα πισω στο sevice....αλλαζουνε ram, cpu , τροφοδοτικο αλλα και παλι δεν χρονιζει στα 3200 ουτε με manual settings ουτε με docp.
Πανω απο 1 βδομαδα το pc στο service και το προβλημα μου δεν εχει λυθει.
Δεν ξερω ποια τι αλλο να κανω...

26 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Φραγκίσκο

Το πρόβλημα λογικά βρίσκεται στη μητρική ή στις μνήμες. Αφού δοκίμασαν διαφορετικό μοντέλο μητρικής, καλό είναι να δοκιμάσουν και διαφορετικό μοντέλο μνημών. Ίσως υπάρχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας στη συγκεκριμένη παρτίδα ή μοντέλο.

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα Γιωργο
Δοκιμασανε με ενα μοντελο της corsair lpx που ειναι 100% συμβατο με τη μητρικη μου, δεν ειδαμε διαφορα. Οσο τον ειχα σπιτι δοκιμασα με της gskill ripjawsV. Το παραξενο ειναι οτι ενω δουλευε απροβληματιστα ξαφνικα αρχισε να παρουσιαζει προβληματα και με της 2 μητρικες μετα απο 1-2 βδομαδες. Κριμα γιατι εκανα τεραστια προσπαθεια να μαζεψω αυτα τα χρηματα για το pc και εφοσον δεν μπορουν οι ιδιοι οι τεχνικοι να βρουν τι φταιει προβλεπω να πηγαινει μακρια αυτη η ιστορια.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν οι τεχνικοί δοκίμασαν όλα τα εξαρτήματα που αναφέρεις παραπάνω, δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να ευθύνεται.

Στην ουσία έχουν συναρμολογήσει έναν νέο υπολογιστή. Πραγματικά πολύ περίεργο πρόβλημα. Είσαι σίγουρος ότι όντως έκαναν τις δοκιμές που είπαν;

Πάντως, αφού έχεις εγγύηση, είναι δικό τους πρόβλημα να βρουν την αιτία. Ζήτα να φτιάξουν τον υπολογιστή με νέα εξαρτήματα από την αρχή.

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Θελω να πιστευω οτι μου λεγανε την αληθεια, τηλεφωνικα που μιλησαμε αυτο μου ειπαν, συγκεκριμενα μου ανεφεραν και τα μοντελα που δοκιμασαν και τις ρυθμισεις στα bios. Εφοσον δεν βρεθει λυση αναγκαστικα θα ζητησω καινουργια συναρμολογιση που ελπιζω να μη φτασουμε σε αυτο το σημειο. Εχω κανει ticket στην asus, μεχρι και τηλεφωνικα μιλησα μαζι τους χωρις να βγαλω καποια ακρη, μου προτειναν ενεργειες που ειχα ειδη δοκιμασει μονος μου. Σε φορουμ που περιγραφω το προβλημα εχω παρει καποιες γνωμες που θα της αναφερω αυριο στο τεχνικο. Ελπιζω ο Κυριτσης να διαβασει αυτο το ποστ και να μου πει και εκεινος τι θα εκανε στη θεση μου.

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Υπαρχει περιπτωση να ειναι το τροφοδοτικο προβληματικο και να δημιουργει προβλημα σε καποιο κομματι της μητρικης;
Εφοσον εχουν αλλαξει τα παντα εκτος απο μητρικη εμενα εκει παει το μυαλο μου, ισως ναι «καηκε» και η δευτερη.
Να πω και οτι ολες μου οι συσκευες τραβανε ρευμα απο UPS, το παλιο pc με κινεζικο PSU ακομα δουλευει, ποτε δεν ειχα θεμα με το ρευμα ουτε μου εχει «καει» καποια συκσευη στο σπιτι λογο ΔΕΗ.
Καμοια αλλη γνωμη που μπορω να αναφερω στο τεχνικο που ασχολειται;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο, αλλά στην περίπτωση σου δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις ένα δεύτερο τροφοδοτικό. Απ' όσο κατάλαβα, είναι το μόνο εξάρτημα που δεν έχει αλλαχθεί δοκιμαστικά. 

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα Γιωργο και ευχαριστω για τη βοηθεια!
Διαβασα τον οδηγο σας για οδηγο τροφοδοτικου και επελεξα ενα της Enermax 650W Gold+, περιμενω να ερθει στο καταστημα και να γινει η δοκιμη.
Επισης ειδα 2 κριτικες που περιγραφουν ακριβως το ιδιο προβλημα με εμενα οσο αφορα το τροφοδοτικο. Σου κανω copy-paste τα σχολια να μου πεις τι γνωμη σου.
1. μια από τα με τον προλαλησαντα αλλά εμένα Μ πήρε ένα χρόνο να το καταλάβω. το πρόβλημα του τροφοδοτικού ήταν όταν εσβηνες το υπολογιστή και δεν εκλεινες τα ρεύματα από το τροφοδοτικό για να αποφωρτισουν πλήρως οι πυκνωτές του μετά δυσκολίας επερνε πάλι μπρος. ευτυχώς έχει 5 χρόνια εγγύηση κ περιμένω τώρα να Μ το αντικαταστήσουν

2. Οτι χειροτερο εχω παρει σε τροφοδοτικο απο επωνυμη μαρκα.Μετα απο 1 μηνα με το συγκεκριμενο τροφοδοτικο ο υπολογιστης αρχισε να κλεινει μονος του, να μην παιρνει μπροστα εκτος και αν εβγαζα το καλωδιο απο πισω για λιγο. Μπορει ο υπολογιστης να δουλευε 5 μερες συνεχομενα και στην 6η να εκλεινε και να μην ανοιγε. Στο τελος μια που εκλεισε και δεν ξανα ανοιξε ο υπολογιστης ποτε.Τελικα μολις κουμπωσα πανω αλλο τροφοδοτικο ο υπολογιστης πεταγε χωρις κανενα προβλημα. Κανοντας μια γυρα σε φορουμς και στο αμαζον ειδα οτι το συγκεκριμενο προβλημα μαζι με αλλα πολλα τα ειχανε παρα πολλοι αλλοι χρηστες που τελικα μονο μεμονομενο γεγονος δεν το λες.Σε αλλη περιπτωση δεν θα εκανα review για τροφοδοτικο γιατι λιγο πολυ τετοια περιστατικα παρουσιαζοντε μια στο τοσο ακομα και στα καλυτερα μοντελα. Το θεμα ειναι οτι φαινεται οτι το προβλημα ειναι πολυ μεγαλο γιατι περιπου το 50% των χρηστων ειναι δυσαρεστημενο σε αμαζον και σε αλλα πιο τεχνικα φορουμ οποτε δεν ηταν μεμονομενο το δικο μου προβλημα. Προσοχη λοιπον με το συγκεκριμενο μοντελο, προσωπικα θα προτεινα κατι αλλο για να μην τρεχετε στο τελος εκτος και αν θελετε να το ρισκαρετε.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν όντως πρόκειται για τόσο προβληματικό τροφοδοτικό, δεν αποκλείεται να προκαλεί αυτό το πρόβλημα.

Το Enermax που επέλεξες τώρα είναι άριστη επιλογή. Μαζί με τα Super Flower θεωρούνται από τα πιο ποιοτικά τροφοδοτικά.

Περιμένουμε νεότερα μετά τη δοκιμή του νέου τροφοδοτικού. Πάντως, πριν κάνεις την αγορά, έπρεπε να πεις στον τεχνικό να δοκιμάσει ένα δικό του.

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Δοκιμασε με ενα δικο του και εστρωσε καπως η κατασταση, δουλεψε 3200 αλλα και παλι τους εκανε θεματακια.
Για να εσθανομαι εγκεφαλικα καλα χαλαλι τα 100€ για το καινουργιο τροφοδοτικο και λαθος μου που επελεξα αυτο το μοντελο χωρις να κανω ερευνα αγορας.
Λογικα θα το κρατησουν και 2η βδομαδα, οτι δοκιμες γινουν απο εδω και περα θα γινουν με το καινουργιο PSU, επισης ηρθε mail απο asus με καποιες ρυθμισεις BIOS και ελπιζω να λυθει το προβλημα ετσι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αφού είδες βελτίωση με την αλλαγή, το πιο πιθανό είναι πως ευθυνόταν το τροφοδοτικό. Οπότε. περιμένουμε νεότερα από τους τεχνικούς. 

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Μπορει αυριο να εχω νεοτερα αλλιως παμε απο βδομαδα. Για οτι προκυψει θα σας ενημερωσω.
Ευχαριστω και παλι!

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα και παλι
Μετα απο αλλαγη τροφοδοτικου το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει, ο τεχνικος καταφερε και το χρονισε μεχρι 2933 mhz ram speed χωρις να ειναι τελειος σταθερος. Σε mail που μου απαντησε η ASUS για το προβλημα εστειλε καποιες ρυθμισεις για manual voltages και timimgs που εκανα προωθηση στον τεχνικο.
Μονο μητρικη δεν εχει αλλαχτει για δοκιμη καθως θα ειναι η 3η στη σειρα που αλλαζω, δεν ειναι λογικο να ειναι παλι εκει το προβλημα αλλα εφοσον αλλαξανε ram και cpu χωρις να λυθει το προβλημα δεν αποκλειεται αυτο το ενδεχομενο.
Περιμενω τηλεφωνο απο τον τεχνικο για να δουμε αν εστρωσε το pc με το manual που εστειλε η ASUS.
Σε περιπτωση που δεν βγαλω ακρη, τι μου προτεινεται να κανω;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ρώτησα τον Άγγελο και η μόνη εξήγηση που μπόρεσε να δώσει είναι πως το προηγούμενο τροφοδοτικό προκαλούσε πρόβλημα στις μητρικές.

Οπότε, αν δοκιμάσεις άλλη μητρική με το νέο τροφοδοτικό, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν δεν λειτουργήσει ούτε αυτό, έχουμε ξεμείνει από ιδέες.

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Το προβλημα τωρα ειναι το κατα ποσο ειναι προθυμοι να αλλαξουν μητρικη, θα ειναι η 3η στη σειρα μεσα σε 2 μηνες, σιγουρα θα προσπαθησουν να αποφυγουν αυτο το ενδεχομενο. Και να το φτιαξουν, πλεον θα φοβαμε να τον ανοιγω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Από τη στιγμή που ο υπολογιστής έχει εγγύηση, δεν σε ενδιαφέρει αυτό. Πρέπει να σου παραδώσουν ένα λειτουργικό μηχάνημα. Αν δεν σε ακούσουν και δεν βρουν λύση, ζήτα μια νέα σύνθεση. Έχεις κάθε δικαίωμα. 

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Μιλησα σημερα και ζητησα τον τεχνικο, επειδη δεν μπορουσε να μιλησει εκεινη την ωρα τους αφησα το κινητο μου με την προυποθεση οτι θα με παρει εκεινος πισω το οποιο δεν εγινε ποτε και δεν ηταν η πρωτη φορα που γινεται αυτο. Απο βδομαδα αν δεν εχει γινει επισκευη θα ζητησω καινουργια συναρμολογηση η θα απευθυνθω στο συνηγορο του πολιτη.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Περιμένουμε νεότερα μετά την επικοινωνία σου με τον τεχνικό. Έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε τι προκαλεί το πρόβλημα. Πραγματικά πολύ σπάνιο περιστατικό. 

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Τηλεφωνησα σημερα με το καταστημα και με ενημερωσαν οτι ο υπολογιστης ειναι ετοιμος. Πριν τον παραλαβω ζητησα να τον συνδεσουν για επιβεβαιωση, το αποτελεσμα φυσικα ηταν να μη ποσταρει, ο τεχνικος ελειπε και ο υπαλληλος που με εξυπηρετουσε δεν ηξερε λεπτομεριες.
Μιλησα με τον υπευθυνο και του εξηγησα την κατασταση απο την αρχη, η απαντηση του ηταν να τον κρατησουν ακομα 1-2 μερες και θα με ενημερωσουν, λεω ας κανω ακομα λιγο υπομονη, απο 26/10/19 κανω που εγινε η αγορα, 2 μερες ακομα δεν θα με πειραξουν. Ισως λαθος μου που δεχτηκα και δεν ανεφερα τον ορο «καινουρια συναρμολογιση» ή «συνηγορος του πολιτη» αλλα την επομενη θα γινει.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ελπίζουμε να καταφέρεις να βγάλεις άκρη. Το κατάστημα δυστυχώς θα κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει την καινούρια συναρμολόγηση.

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Εχω κουραστει να ασχολουμαι αλλο Γιωργο, πανω απο 10 φορες εχω παει στο καταστημα για να βγαλω ακρη και δεν σου βαζω ποσες ωρες εφαγα στην κινηση και βενζινες, αυτος ο κοπος δεν πληρωνεται. Ακρη θα βγαλω θελουν δεν θελουν, 1500€ δεν τα πεταω ετσι. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Κάνε μια καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή. Επίσης, αν τόσο καιρό μιλούσες με υποκατάστημα, δοκίμασε να επικοινωνήσεις με τα κεντρικά.

Η έσχατη λύση είναι να βρει κάποιος ανεξάρτητος τεχνικός ποιο εξάρτημα φταίει, και να μιλήσεις κατευθείαν με το service του συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο θα τη γλιτώσει το κατάστημα. Ανάλογα την επιμονή σου, επιλέγεις και την αντίστοιχη λύση.

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Δεν εχει υποκαταστημα, εκει ειναι τα κεντρικα.
Εχω παει σε εξωτερικο τεχνικο συγκεκριμενα στην AthensPC στο Ηρακλειο Αττικης, ο Δημητρης ειναι ενας επαγγελματιας τεχνικος που μου εξηγησε αναλυτικα πως να διαχειριστω με το καταστημα το προβλημα μου, οπως και ο Κυριτσης ετσι και αυτος η σκεψη του πηγε στο τροφοδοτικο. Ηθελα να το αναφερω αυτο γιατι μεχρι και τωρα ενω δεν εχει καποιο οφελος απο εμενα συνεχιζει και μου δινει συμβουλες τηλεφωνικα.
Γιωργο θελω να σε ευχαριστησω ακομα μια φορα που συμπασχεις. Οτι νεοτερο εχω θα σας ενημερωσω.

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Σημερα 6/3 πηγα να παραλαβω το μηχανημα και για 2η φορα μπροστα στα ματια του τεχνικου δεν αναβε. Το προβλημα παρουσιαζοταν μετα απο τερματισμο και εκκινηση του υπολογιστη. Στο μηνα που μεσολαβησε εχουν γινει ρυθμισεις στα  bios, αλλαγη του τροφοδοτικου και γειωση στις βασεις της μητρικης. Τελικα θα σταλει για RMA η μητρικη 3η  στη σειρα και περιμενω νεοτερα απο βδομαδα. Τελος ενημερωσα για καινουρια συναρμολογιση εφοσον ξαναπρουσιαστει το ιδιο προβλημα καθως και οτι θα κινηθω νομικα κατα της εταιριας τους. Ας ελπισουμε η καινουργια μητρικη με το κινουργιο τροφοδοτικο να μη παρουσιασει το ιδιο θεμα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να σταθείς τυχερός και η καινούργια μητρική να λειτουργήσει. Πραγματικά, δεν έχουμε ακούσει ποτέ ξανά για κάποιο παρόμοιο πρόβλημα. 

Fragiskos Tsirdimas απάντησε πριν 4 έτη

Εχω τον υπολογιστη 3 μερες τωρα και προς το παρον ειμαι ευχαριστημενος.
Τελικα αλλαξαμε μητρικη (asus rox strix x-570f gaming) μετα απο RMA που ακολουθησε, επεξεργαστη (R5 3600) και τροφοδοτικο που δεν χρειαζοταν τελικα.
Θελω να ελπιζω οτι θα παραμεινει λειτουργικος εφοσον στο RMA μας ενημερωσαν οτι ο CPU προκαλουσε το θεμα ετσι ωστε να δουλευει στα 3200 mhz ram speed.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Φραγκίσκο και χαιρόμαστε που κατάφερες να βγάλεις άκρη. Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα από εδώ και μπρος.