Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣοβαρό πρόβλημα με υπολογιστή
Aggelos Milionis ρώτησε πριν 9 έτη

Εχω εναν υπολογιστη ο οποιος δεν διαβαζει τα cd λογω καποιας βλαβης αλλα και παλι το cd drive δεν το εμφανιζει στο my computer...και επισης...διαβαζει τα στικακια..αλλα δεν τα ανοιγει και δεν τα διαβαζει στο my computer..δεν μπορω να βρω λυση για να του κανω φορματ και χρειαζομαι βοηθεια.!!!!...επισης στην επανεκκινιση οταν παταω στο boot menu να τρεξει το usb ειναι λες και δεν υπαρχει...ενω φαινεται οτι το διαβαζει ενω το χω κανει bootable κανονικα και το χω δοκιμασει σε αλλον υπολογιστη....!!!

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Καμιά φορά τα εξωτερικά DVD-ROM με USB είναι πιο συμβατά από στικάκια. Μου έχουν τύχει netbook που δεν κάνουν boot από στικάκι με τίποτα, αλλά με DVD-ROM κάνουν κανονικά.

Ίσως να είναι αυτή μια λύση για την περίπτωσή σου.

Με τις άλλες συσκευές λειτουργούν κανονικά τα USB, με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι?

Aggelos Milionis απάντησε πριν 9 έτη

δεν ειναι οτι δεν διαβαζει το usb..μια χαρα το διαβαζει αλλα δεν εχω προσβαση σε αυτο...δηλαδη πανω στη διαχειρηση συσκευων υπαρχει κανονικα το usb...αλλα ουτε στο boot τρεχει που το εχω κανει bootable ..ουτε στον υπολογιστη μπορω να το βρω να το διαχειριστω....αν εχεις καπου αλλου να μιλησουμε να σου στειλω και εικονες να δεις τι παιζει γιατι εχω σκυλιασει με αυτον τον υπολογιστη......απτην αλλη το cd/dvd drive δεν το αναγνωριζει πουθενα σαν να μην υπαρχει!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δες αυτόν τον οδηγό για να ανεβάσεις εικόνες εδώ.

Αφού δεν σου λειτουργεί το USB ούτε στο boot, ενώ λειτουργεί σε άλλους υπολογιστές, φαίνεται σαν να έχει γενικότερα πρόβλημα ο ελεγκτής USB της μητρικής, ουσιαστικά δηλαδή η ίδια η μητρική.

Βέβαια, το cd/dvd drive δεν συνδέεται με το USB με κανένα τρόπο, αλλά δεν αποκλείεται να είναι κι αυτό σύμπτωμα του ίδιου προβλήματος της μητρικής.