Alexandros M ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα είμαι τρίτη λυκείου και δεν έχω ξεκινήσει ακόμα προγραμματισμό αν και θέλω να περάσω σε μια τέτοια σχολή. Κακώς;;; είναι αργά να ξεκινήσω όταν περάσω;;;; Τέλος θέλω να μου πείτε αν υπάρχει ΑΕΙ για τεχνικός υπολογιστών να ασχοληθώ κυρίως δηλαδή με το hardware. 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα Αλέξανδρε

Κακό δεν είναι, αν και θα σε βοηθήσει πολύ στη σχολή να έχεις μια ιδέα και να μην ξεκίνησεις από το τελείως μηδέν.

Βέβαια, μην περιμένεις στη σχολή να μάθεις να φτιάχνεις κάτι ουσιαστικό. Αυτοί σου δίνουν τις βασικές γνώσεις και εσύ πρέπει να ψάξεις μόνος σου για τα παραπάνω.
Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ βγάζουν μηχανικούς και πληροφορικούς. Για τεχνικές ειδικότητες υπάρχουν τα ΙΕΚ.

Υπάρχουν πανεπιστημιακές σχολές που ασχολούνται με hardware, αλλά όταν λέμε hardware δεν εννοούμε το να συναρμολογούν ή επισκευάζουν υπολογιστές. Μιλάμε για κυκλώματα, αυτοματισμούς, ρομποτικά συστήματα κλπ.

Alexandros M απάντησε πριν 4 έτη

Όταν περάσω με ποια γλώσσα προγραμματισμού θα μου προτείνατε να αρχίσω και επιπλέον ποια πανεπιστήμια προτείνετε έχω δει ας πούμε για το πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων στο Καποδιστριακό και το ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, αλλά έχει και άλλες σχολές όπως το παπει κτλ ποια μου προτείνετε; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Συνήθως οι περισσότεροι ξεκινάνε με C, αλλά προσωπικά ξεκίνησα με Python που είναι πιο κατανοητή για αρχάριους.

Κάθε σχολή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Καλό είναι να δεις τα προγράμματα σπουδών και να αποφασίσεις ποιο ταιριάζει σε εσένα. Πχ το Πολυτεχνείο έχει πάρα πολλά μαθηματικά και φυσική, το οποίο μπορεί να είναι αρνητικός παράγοντας για κάποιον.

Ως φοιτητής, σου προτείνω να διαλέξεις τη σχολή που σου ταιριάζει και όχι αυτή με το καλύτερο όνομα ή την υψηλότερη βάση. Πάρα πολλοί κάνουν αυτό το λάθος και μετά απλά τα παρατάνε.

Alexandros M απάντησε πριν 4 έτη

Θέλω να περάσω κάπου που να ασχολούμαι και με προγραμματισμό αλλά και να φτιάχνω υπολογιστές, σκληρούς κτλ. Το πολυτεχνείο απ ότι μου φάνηκε έχει απλώς πολλές ειδικότητες που μπορείς να ακολουθήσεις και μεγάλη ζήτηση όπως και το Καποδιστριακό. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Σε όλες τις σχολές πληροφορικής θα ασχοληθείς με προγραμματισμό, αυτό είναι εξ ορισμού το κύριο αντικείμενο του τομέα. Η ύλη πάνω κάτω παντού είναι όμοια. Εκεί που διαφοροποιούνται τα πράγματα είναι στις ειδικότητες και τις κατευθύνσεις.

Σε κανένα πανεπιστήμιο δεν θα ασχοληθείς με το να συναρμολογείς υπολογιστές και γενικά με πράγματα που αφορούν κυρίως τεχνικούς. Σε θεωρητικό επίπεδο θα δεις πράγματα που αφορούν πως λειτουργούν οι μνήμες, οι δίσκοι, το λειτουργικό κλπ.