Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΣτην ‘Περιοχή Κρυφών Εικονιδίων’ δεν εμφανίζονται τo εικονίδιο USB.
Makis Elvanidis ρώτησε πριν 6 έτη

Στην ‘Περιοχή Κρυφών Εικονιδίων’  δεν εμφανίζονται τα εικονίδια των εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων (1 USB Disk & 2 USB Flash Memories) για ασφαλή έξοδο.
Καλησπέρα σας,
Μετά την αναβάθμιση των Windows 10 στο Fall Creators Update (18/10/2017), προέκυψε το εξής πρόβλημα:
Ενώ o File Explorer εμφανίζει κανονικά τα εικονίδια των εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων (3 συσκευές) και είναι προσπελάσιμο το περιεχόμενό τους, δεν εμφανίζονται στην περιοχή των ‘Κρυφών εικονιδίων’ προκειμένου να γίνεται η ασφαλής εξαγωγή των. Επίσης δεν εμφανίζεται και το εικονίδιο της μπαταρίας στη ‘Γραμμή Εργασιών’. Screenshots 1 & 2.
Σε αναφορά του προβλήματος στο Microsoft Community μου προτάθηκαν κάποιες διαδικασίες ελέγχου, τις οποίες και εκτέλεσα, όπως:

  1. Εκτέλεση του προγράμματος exe ως διαχειριστής:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Checkhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

  1. Εκτέλεση του Εργαλείου Ελέγχου Συστήματος (SFC), για την επιδιόρθωση αρχείων που απουσιάζουν ή καταστραμμένων αρχείων του συστήματος:

sfc /scannow 
Τα αποτελέσματα και των δύο ελέγχων υπήρξαν επιτυχή. Δεν έδωσαν ενημέρωση για σφάλματα. Screenshots 3 & 4
Σε ότι αφορά στο εικονίδιο της μπαταρίας που δεν εμφανίζεται στην ‘Γραμμή Εργασιών’, στη σχετική λίστα των εικονιδίων Συστήματος εμφανίζεται ‘Undo’ χωρίς την δυνατότητα ενεργοποίησής του. Screenshot 5.
Παρατηρήσεις:

  1. Στην διαχείριση συσκευών δεν εμφανίζεται πρόβλημα για καμία συσκευή.
  2. Με την εντολή: rundllexe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll   εμφανίζονται κανονικά τα εξωτερκά αποθηκευτικά μέσα αλλά εάν επιλέξω ‘Διακοπή’ για ασφαλή έξοδο, παίρνω μήνυμα από τα Windows [Δεν έχει δυνατότητα αφαίρεσης η συσκευή ‘’SunDisk Extreme USB Device’’ και επομένως δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί ή να αποσυνδεθεί]. Screenshot 6.

Ο μοναδικός τρόπος για ασφαλή εξαγωγή είναι μόνο με επιλογή του εικονιδίου των εξωτ. Αποθηκευτικών μέσων εάν και εφόσον εμφανίζεται στην ‘Γραμμή Εργασιών’. Μετά το ‘Start up’ του υπολογιστή, πότε εμφανίζεται και πότε όχι.

  • Η τελευταία απάντηση που μου δόθηκε από το Microsoft Community είναι να απεγκαταστήσω προσωρινά τον ‘Bitdefender Total Security 2018’ προκειμένου να διαπιστώσω εάν λυθεί το πρόβλημα…
  • Με τις αναβαθμίσεις των Windows 10 που προηγήθηκαν του τελευταίου (Fall Creators Update), δεν υπήρξε κανένα ανάλογο πρόβλημα.

Λειτουργικό Σύστημα: Windows 10 Home
Έκδοση: 1709,  Δομή Λ.Σ: 16299.98

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Μάκη,
Αρχικά δοκίμασες την πιο απλή λύση, η οποία είναι να κάνεις επιδιόρθωση τα Windows;
Τα βήματα είναι ίδια με αυτά των 8:
https://www.pcsteps.gr/1291-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7-windows-7-8-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-format/