Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΣτιγμιαία κόλληματα του υπολογιστή
George Sarantoglou ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σας,

Ο υπολογιστής μου κολλάει για μερικά δευτερόλεπτα και μετά λειτουργεί πάλι κανονικά. Δεν το κάνει όταν ανοίγω κάποιο πρόγραμμα ή κάνω κάποια συγκεκριμένη εργασία. Το λειτουργικό μου είναι Windows pro N x64 (αυθεντικά από τη σχολή) και όταν έτρεχα Linux πριν λίγες μέρες δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Τσέκαρα για ιούς με τα MalwareBytes, Syperantispyware, Emisoft και δεν βρήκαν τίποτα. Έκανα ένα test της ram με το memtest , το άφησα για μπόλικες ώρες ( 8 αν θυμάμαι καλά) και δεν βρήκε τίποτα. Τσέκαρα το partition disk με το checkdisk  για σφάλμα , πάλι όλα καλά. Τα προγράμματα οδήγησης φαίνονται όλα ενημερωμένα. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει . 

7 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Πως καταλαβαίνεις ότι κολλάει, τι συμπτώματα εμφανίζει;

George Sarantoglou απάντησε πριν 8 έτη

Για παράδειγμα καθώς ακούω μουσική και χρησιμοποιώ τον υπολογιστή , ο δείκτης και το πληκτρολόγιο σταματάνε να ανταποκρίνονται και το κομμάτι που παίζει εκείνη την στιγμή παγώνει . Όλα αυτά για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόβλημα συχνά σε τυχαίες στιγμές. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Κάνε ένα τσεκ τον σκληρό με το CrystalDiskInfo

George Sarantoglou απάντησε πριν 8 έτη

Διάβασα το άρθρο και έτρεξα το πρόγραμμα. Μου εμφανίζει κατάσταση υγείας καλή και θερμοκρασία 27 βαθμούς.

Όμως τα σφάλματα ανάγνωσης είναι πάρα πολλά (111930239) , τα σφάλματα αναζήτησης (26192532081) , ενώ οι επαναλήψεις περιστροφής και οι ανακατανεμημένοι τομείς έχουν τιμή 0.  Σάρωση για σφάλματα στον δίσκο είχα κάνει πριν λίγες μέρες , ενώ defrag την Κυριακή το μεσημέρι . 
Επίσης θα διαθέσω λεφτά για αναβάθμιση της RAM από 4 σε 16 gb και θα ήθελα να ξέρω στην παρούσα φάση αν είναι πιο κρίσιμο να πάρω νέο σκληρό δίσκο.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Για λάθος ανάγνωση θα πρόκειται, μάλλον δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Αυτό που περιγράφεις πάντως, μερικές φόρες, έχει να κάνει με τον επεξεργαστή, αλλά δεν θέλω να πάμε ακόμα εκεί.
Αν μπορείς αφαίρεσε μια μνήμη αν έχεις 2 dimms και δούλεψε για λίγο έτσι και επίσης μπες σε safe mode επίσης για να το δουλέψεις για λίγο.

George Sarantoglou απάντησε πριν 8 έτη

Χθες έκανα την αναβάθμιση από 4 gb σε 16 gb , οπότε έβγαλα τις παλιές μνήμες τελείως. Σήμερα την μισή μέρα το έτρεξα στα Linux και την άλλη μισή στα Windows και δεν παρατήρησα κάποιο κόλλημα . Στα Linux ποτέ δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο κόλλημα έτσι και αλλιώς , ακόμα και πριν την αναβάθμιση και γι'αυτό έβαλα την ερώτηση μαζί με εκείνες για τα Windows. Βέβαια και πριν υπήρχαν αρκετές μέρες που δεν κόλλαγε τίποτα μετά ξαφνικά εμφανιζόταν το πρόβλημα για μερικές μέρες , εξαφανιζόταν και συνεχιζόταν αυτός ο κύκλος. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Τσέκαρε τι τρέχει στο παρασκήνιο, κάτι που μπορεί να κάνει update ή κάτι άλλο και απενεργοποίησε το.
Δοκίμασε να ασχοληθείς και κάποια στιγμή σε safe mode.