Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΣΥΓΚΡΙΣΗ MINI PC ποιος ειναι καλύτερος για αγορά
Takis apple ρώτησε πριν 2 έτη

Fujitsu Esprimo Q920 Tiny - Intel Core i5 4ης γενιάς - 8GB RAM - 120GB SSD - Windows 10 Pro
Με επεξεργαστή  (Intel(R) Core(TM) i5-4590T CPU @ 2.00GHz 2.00 GHz)
                                                        VS
Intel NUC6I5SYK - Intel Core i5 6ης γενιάς 6xxx - 8GB RAM - 120GB SSD - HDMI - WIFI, Bluetooth - Windows 10 Pro
Με επεξεργαστή Intel(R) Core(TM) i5-6260U CPU @ (4M Cache, up to 2.90 GHz)

8 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Τάκη
Παρότι το Intel διαθέτει νεότερο επεξεργαστή, ο 4590T είναι ισχυρότερος. 

Takis apple απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Γιώργο. Όμως αυτός ο επεξεργαστής που μου προτείνεις είναι αυτός που έχω τώρα και θέλω να τον αλλάξω . Ο λόγος είναι γιατί  μου κολάει  όταν ανοίγω απλά τον Google chrome τον φυλλομετρητή και η μνήμη του που είναι 8g πάει στα 65% χωρίς άλλο πρόγραμμα. Το ποντίκι μου καθυστερεί όταν το κινώ. Δεν επιτρέπετε να μου τα κάνει αυτά χωρίς να κάνω κάτι άλλο. Στο youtube επίσης όταν βλέπω βίντεο δείχνει ότι αγκομαχάει. Στο cpubenchmark.net που έκανε σύγκριση μου έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα που σου στέλνω. Πιστεύεις ότι αν τοποθετήσω μια μεγαλύτερη μνήμη θα είναι όλα οκ? Απλά να σου πω το μηχανημα είναι refurbish .Να μην το πάω πίσω δηλαδή για να πάρω κάποιο από τα άλλα που σου στέλνω να δεις στο cpubenchmark? Είμαι μεταξύ
Intel Core i5-6442EQ @ 1.90GHz 
Intel Core i5-7400T @ 2.40GHz
Intel Core i5-4590T @ 2.00GHz

Takis apple απάντησε πριν 2 έτη

Takis apple απάντησε πριν 2 έτη

Μήπως δηλαδή ο επεξεργαστής θεωρείς είναι ανώτερος από τους άλλους δύο και απλά με μία 12αρα μνήμη αντί 8 δεν θα μου κολλάει? Νόμιζα ότι θα μου έλεγες για τον  i57400T ότι θα ήταν καλύτερος.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Στο αρχικό σου post δεν αναφέρεις κάπου τον i5-7400T. Αξίζει να πας σε αυτόν, αν και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Όσο αφορά τα κολλήματα, δεν είναι λογικό να έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα. Φυσικά δεν έπρεπε να πετάει, αλλά σε βασική χρήση έπρεπε να είσαι οκ.

Από τη στιγμή που η χρήση μνήμες δεν φτάνει στο 100%, δεν θα κερδίσεις κάτι αυξάνοντας της. Μήπως το mini pc ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες και γι αυτό πέφτουν οι επιδόσεις;

Takis apple απάντησε πριν 2 έτη

Δυστυχώς ο πωλητής όταν πήρα το Fujitsu Esprimo Q920 Tiny,δεν με κατατόπισε σωστά στην αρχή. Μόνο το ότι ήταν Intel Core i5 5ης γενιάς μου είχε πει άρα για αυτόν καλύτερο από το BOXNUC8i3BEK2 που είχα και που είναι Intel Core Ι3 8η γενιάς.Το ότι ήταν i5 σε σχέση με το i3 δεν το κάνει αυτόματα καλύτερο.
Μπορεί να είναι αυτός ο λόγος οι θερμοκρασίες,γιατί όταν κάνω κάτι παραπάνω , είτε ανοίγω δύο tab παραπάνω σε youtube, ακούω που παίρνει μπρος και τρέχει ο ανεμιστήρας και το ποντίκι μου σέρνεται. Τώρα για θερμοκρασίες πρέπει να το ελένξω με κάποιο πρόγραμμα. Έχω το CPU-Z αν δείχνει κάτι αυτό όταν το λειτουργώ.
Εν κατακλείδι επειδή δεν ξέρω γιατί μου κολλάει, είναι αδύνατον να συνεχίσω με αυτό το minipc (Fujitsu Esprimo Q920 με i5-4590T) και από ότι μου είπες δεν θα αλλάξει κάτι αν προσθέσω μνήμη παραπάνω. Άρα θα επιλέξω το NUC6I5SYK που έχω ήδη ξαναδοκιμάσει με το μοντέλο της INTEL το NUC8i3BEK2, με I3-8109U επεξεργαστή και ήμουνα ευχαριστημένος. Βέβαια το δεύτερο ήταν στα 3Ghz με i3 και αυτό που θέλω να πάρω στα 1.9Ghz αλλά με i5 αλλά σχεδόν το ίδιο με αυτό που έχω τώρα που είναι στα 2Ghz. Απλά θα του προσθέσω και τιη μνήμη την 8αρα που έχω από το προηγούμενο και θα ελπίζω να είναι εντάξει με 12gb μνήμη.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Όσο αφορά τη θερμοκρασία, μπορείς να δεις τα εργαλεία που αναφέρουμε εδώ. Οι χρονισμοί του επεξεργαστή από μόνοι τους δεν σημαίνουν κάτι, όταν συγκρίνεις επεξεργαστές διαφορετικής αρχιτεκτονικής. Στα υπόλοιπα που λες, γενικά συμφωνώ. 

Takis apple απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ πολύ. Πήρα της INTEL μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κατέβασα και το εργαλείο για τη θερμοκαρασία.