Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΣυγχρονισμός backup στο OneDrive και Google Drive
ftsiouris ρώτησε πριν 9 έτη

Άγγελε, καλησπέρα 
Σε παρακαλώ, αν μπορείς, να με βοηθήσεις να αντιμετωπίσω τα εξής δύο προβλήματα:

  1. Έχω αποθηκεύσει τα αρχεία μου στο OneDrive και στο Google Drive (τους ίδιους φακέλους με το ίδιο περιεχόμενο και στις δύο θέσεις) και θέλω να τους συγχρονίσω, ώστε όταν γίνονται αλλαγές στον έναν να ενημερώνεται και ο άλλος. Μπορεί να γίνει ή όχι και αν ναι, πως;
  2. Έχω έναν δεύτερο σκληρό δίσκο SDD και έκανα "σβήσιμο όλου του δίσκου" με τον "Καθαριστή δίσκου" του CCleaner. Τώρα τα Windows μου λένε ότι για να χρησιμοποιηθεί ο δίσκος πρέπει να διαμορφωθεί. Όμως, όταν πατάω διαμόρφωση (γρήγορη ή όχι) τα Windows ¨λένε¨ πως δεν μπόρεσαν να την ολοκληρώσουν και προτείνουν να ελέγξω  αν ο δίσκος είναι συνδεδεμένος σωστά ή αν είναι μόνο για ανάγνωση.

Ο υπολογιστής μου είναι επιτραπέζιος και έχει Windows 10 Ελληνικά,
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 

3 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

1) Υπάρχει το Sync Google Drive αλλά δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι.
2) Δες αν φαίνεται κανονικά ο σκληρός σου στην διαχείριση δίσκων και τι σύστημα αρχείων έχει.

ftsiouris απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα Άγγελε

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
Ο δίσκος αυτός προορίζεται αποκλειστικά για αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων μου. Έχει χωρητικότητα 28 GB και τα αντίγραφα των αρχείων μου έχουν όγκο 10,5 GB. Φαίνεται στη διαχείριση δίσκων, είναι σε καλή κατάσταση και το σύστημα αρχείων είναι FAT32. Το καθόρισα εγώ χθες βράδυ (μετά την υποβολή του παραπάνω ερωτήματος) και έτσι "μπόρεσαν" τα windows και διαμόρφωσαν το δίσκο και κράτησα σ' αυτόν τα παραπάνω αντίγραφα.
Ο δίσκος είναι κατάλληλος για τον παραπάνω σκοπό ή όχι, λόγω της μικρής χωρητικότητας του; Και η διαμόρφωσή του σε FAT32 ήταν σωστή ενέργεια ή όχι, με βάση το σκοπό αυτό;
Ευχαριστώ πολύ για όλα

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δεν έχεις πρόβλημα με το FAT32, ο μόνος περιορισμός είναι ότι άμα ένα αρχείο είναι πάνω από 4gb δεν θα μπορείς να το μεταφέρεις.