Δημήτρης Μυλωνάς ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα, το κινητο μου (Samsung Galaxy Trend Plus) διαθετει ενα slot για micro SD Card. Ψαχνοντας στο ιντερνετ διαβασα οτι τα slots για micro SD Cards δεν υποστηριζουν τις micro SCHC ή SDXC μιας και οι καρτες αυτες ειναι καινουριας εκδοσης ενω η θυρα ειναι παλια. Επισης, στην υποδοχη αναγραφεται μονο το micro SD και οχι το micro SDHC οπως γραφουν οι καινουριες θυρες. Επισης, βλεποντας το εγχειριδιο της συσκευης δεν αναφερει κατι σχετικο λεγοντας μονο οτι η συσκευη υποστηριζει καρτες μεχρι 64GB και με FAT ή exFAT file system. Επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω μια SDHC καρτα θα ηθελα να ξερω αν θα υποστηριζεται απο τη θυρα του κινητου. Επισης, ψαχνοντας δεν καταφερα να βρω καπου το συστημα αρχειων που χρησιμοποιει η καρτα οποτε δεν μπορω να γνωριζω αν ειναι συμβατη ή οχι. Η καρτα που θελω ειναι η http://www.public.gr/product/aksesoyar/tablet/mnimes-card-readers/micro-sd/karta-mnimis-microsdhc-8gb-class-10-and-sd-adapter-tdk-t78726/prod6080111pp/

οποτε θα ηθελα να με βοηθησετε οσο μπορειτε! :)

4 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν βρίσκω πουθενά καμιά πληροφορία για το κινητό σου να μην μπορεί να δεχτεί SDHC ή SDXC, δεν ξέρω τι ακριβώς διάβασες και που.

Όσο αφορά το σύστημα αρχείων, αυτό γίνεται όταν την κάνεις διαμόρφωση από το κινητό ή το επιλέγεις όταν την κάνεις διαμόρφωση από τον υπολογιστή.

Δημήτρης Μυλωνάς απάντησε πριν 8 έτη

Οχι απλα ρωταω αν ισχυει το οτι οι micro SD υποδοχες δεν δεχονται SDHC καρτες ή αν η πηγή απλα ειναι λαθος.

fujitsuA530 απάντησε πριν 8 έτη

Η εντύπωσή μου είναι ότι ο όρος micro SD άλλες φορές χρησιμοποιείται με τη στενή σημασία, οπότε αφορά κάρτες με μέγιστη χωρητικότητα 2GB, και άλλες φορές περιλαμβάνει τα πάντα. Στη δική σου περίπτωση σου λέει ότι δέχεται κάρτες μέχρι 64GB. Αυτό σημαίνει ότι δέχεται και SDHC (μέγιστη χωρητικότητα 32 GB) και SDXC (που έχει κάρτες με χωρητικότητα 64GB αλλά και μεγαλύτερες).

Δημήτρης Μυλωνάς απάντησε πριν 8 έτη

Εγινε ευχαριστω πολυ για τη βοήθεια