Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsσυμβατοτητα ram με Motherboard asus b350 plus
dimitris zogas ρώτησε πριν 7 έτη

προσπαθω για την καλυτερη αγορα ram 2χ8gb=16gb με  Motherboard asus b350 plus και ryzen 5 1600 ,  με γνωμονα το ταβανι των 200 ευρω , την διαιρεση συχνοτητας δια cas της ram, και με τον φοβο αγορας υψηλης συχνοτητας που λογο μη πληρους συμβατοτητας δουλευει σε χαμηλοτερη τελικα συχνοτητα, προσανατολιζομε στην hyperx savage 2400  12 cas (HX424C12SB2K2/16), η" κατι καλυτερο  που προτεινετε ? Ποιο το site για να βρω asus qualified vendor list memory ddr4 ? ευχαριστω εκ των προτερων

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,
Στους Ryzen ισχύουν διαφορετικοί κανόνες, καθώς έχουν το Infinity Fabric, και άρα όσο υψηλότερη συχνότητα RAM βάλεις, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί ο επεξεργαστής, ανεξαρτήτως του CAS Latency.
Είναι πολύ καλύτερα λοιπόν να βάλεις μια RAM 3200MHz. Αυτή είναι καλή επιλογή σε φυσιολογική τιμή. Για χαμηλότερο CL, το κόστος πάει 220 ευρώ.
Δεν είναι απαραίτητο να ψάχνεις τις μνήμες που έχει δοκιμάσει η Asus. Κάθε κατασκευαστής εκ των πραγμάτων δοκιμάζει μόνο ένα μικρό ποσοστό των μνημών που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι αδύνατον να τις δοκιμάσει όλες. Αν θέλεις πάντως οπωσδήποτε, εδώ είναι η λίστα της Asus για τη συγκεκριμένη μητρική.