Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΣυμβατότητα επεξεργαστή – μητρικής
Apostolos Bokaris ρώτησε πριν 2 μήνες

Καλησπερα,
Ηθελα να ρωτήσω εάν γίνεται να κουμπωσω τον Ryzen 5 4500 στην μητρική MSI MPG B550 Gaming Plus. Αν ναι χρειάζεται BIOS update;
Ευχαριστώ 

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 μήνες

Σύμφωνα με το site του κατασκευαστή,  ναι, μπορείς. Τις πληροφορίες αυτές τις βρίσκεις εύκολα, google-άροντας το μοντέλο του motherboard - από εκεί πας στο tab Support, και επιλέγεις Compatibility ή CPU Support. Όπως βλέπεις και στο site, χρειάζεται BIOS 7C56v18 τουλάχιστον - έχουν βγεί και πολλές νεότερες. Την έκδοση του BIOS σου τη βλέπεις μέσα από... το ίδιο το BIOS ή από μια εφαρμογή όπως HWiNFO, CPU-Z ή Speccy (αν τα Windows σου λειτουργούν). Διαφορετικά, δοκιμάζεις ας λειτουργεί όπως είναι, κι αν όχι βάζεις το τελευταίο. Αν φοβάσαι μπορείς να το αναθέσεις σε έναν τεχνικό, δεν παίρνουν πια και εκατομμύρια.
Να σημειώσω ότι η μητρική σου παίρνει και νεότερους επεξεργαστές, πχ 5500 ή 5600 ή 5600X (αν θέλεις Ryzen 5). Αν τον 4500 δεν τον έχεις αλλά σκέφτεσαι να τον αγοράσεις, δες και τους παραπάνω, είναι πιό σύγχρονοι, έχουν όλοι μεγαλύτερη cache, ενώ οι 5600/5600X υποστηρίζουν και PCIe4.0 (είναι ακριβότεροι βέβαια).

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα Απόστολε, όπως σου ανέφεραν και παραπάνω μπορείς να τοποθετήσεις τον επεξεργαστή που αναφέρεις στη μητρική που διαθέτεις ήδη.