Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΣυμβατότητα κομματιών νέας σύνθεσης
Ηλίας Τσιδαρίδης ρώτησε πριν 2 έτη

Έχω επιλέξει για την νέα σύνθεση τον Intel 11400F και ως μητρική την MSI MAG Z590 Torpedo. Προκύπτουν οι εξής δύο σοβαρότερες αμφιβολίες ασυμβατότητας.

  1. Αρχικά με την τροφοδοσία της μητρικής. Διαθέτω το τροφοδοτικό Corsair HX 650w το οποίο θεωρώ ότι καλύπτει τις ανάγκες μου και θα το διατηρήσω. Η συγκεκριμένη μητρική όμως έχει 1 επιπλέον 4pin, σύνδεση CPU PWR2, όπως αναφέρεται στο επίσημο manual, η οποία δεν γνωρίζω αν είναι απαραίτητο και αν είναι δυνατό να συνδεθεί με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό.
  2. Τέλος αναζήτησα στην λίστα συμβατότητας με RAM στο επίσημο site και δεν μπόρεσα να βρω τις περισσότερες μνήμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Θα έχω θέμα ασυμβατότητας; Έχω ξεχωρίσει για παράδειγμα την Corsair Vengeance RGB Pro 16GB DDR4 (CMW16GX4M2C3200C16).

Αναλυτικά το σύστημα θα είναι το εξής:
Intel Core i5-11400F 2.6GH
MSI MAG Z590 Torpedo
Be Quiet Pure Rock 2
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB DDR4
Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe
Be Quiet 500DX
Corsair HX 650W Bronze (υπάρχει)
MSI GeForce GTX970 4GB Gaming (υπάρχει)
Αν έχετε κάποια πρόταση για αλλαγή ευπρόσδεκτη.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

1)Δεν χρειάζεται να συνδέσεις την δεύτερη τροφοδοσία για τον επεξεργαστή. Απαιτείται μόνο σε περιπτώσεις απαιτητικού overclock.

2)Οι μνήμες που αναφέρονται στη λίστα είναι ενδεικτικές, και αφορά απλά ποιες μνήμες δοκίμασε ο κατασκευαστής. Όλες οι μνήμες με τα σωστά χαρακτηριστικά είναι συμβατές.

Η σύνθεση σου σε γενικές γραμμές είναι τίμια για το κόστος της.

Dimitris Psyroukis απάντησε πριν 2 έτη

Γεια σου φίλε Ηλία,
έφτιαξες τελικά τον υπολογιστή; Ετοιμάζω κι εγώ έναν για το γιό μου με παρόμοια κομμάτια. Αν ναι, είχες κάποιο πρόβλημα; Σκεφόμουν να πάρω τον 11400 με ενσωματομένη κάρτα γραφικών γιατί διάβασα ότι υπάρχει περίπτωση η z590 να μην αναγνωρίζει κατευθείαν την gtx970 και θα πρέπει να μπω στο ΒΙΟS να κάνω κάποια αλλαγή.
Δώσε μου τα φώτα σου σε παρακαλώ.
Αν τον έχεις ήδη φτιάξει καλορίζικος!

Ηλίας Τσιδαρίδης απάντησε πριν 2 έτη

Δυστυχως δεν το έφτιαξα ακόμα. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω. Πάντως νομίζω οτι είναι καλύτερα να επιλέξεις 12ης γενιάς. Aν σε περιορίζει το budget και διαθέτεις κάρτα γραφικών προτίμησε τον 12100f με μια φθηνή μητρική, που έχει παρόμιες επιδόσεις και καλύτερη αναβαθμισιμότητα στο μέλλον.

Dimitris Psyroukis απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση και για την πρόταση σου για 12ης γενιάς επεξεργαστή. Απ' ότι είδα οι επιδόσεις είναι είναι στο ίδιο επίπεδο. Απλά πάλι μπερδεύτηκα, πάνω που είχα κατασταλάξει κάπου, φτου και από την αρχή :)
Καινούρια chipsets, καινούριες motherboard, έχω πάλι διάβασμα...
 
Ευχαριστώ και πάλι!