Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΣυμβατότητα κουτιού με μητρική και καρτα γραφικών
Basilis Makrodoulis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα. Πριν μια εβδομάδα αγόρασα  την εξής σύνθεση η οποία συναρμολογηθηκε στο κατάστημα αγοράς (γράφω τα κοματια που έχουν σχέση με το θέμα μου)  :
Μητρική  ASUS H170M-PLUS RETAIL
Κάρτα γραφικών  Nvidia Gigabyte GTX 960 4GB DDR5 WindForce
Κουτί  Aerocool V3X Midi Black Edition
και έχω το εξής πρόβλημα.Δεν μπορώ να συνδέσω το καλώδιο HDMI της οθόνης στην κάρτα γραφικών γιατί δεν μπορεί να κουμπώσει καλά μέχρι μέσα το βύσμα. Βρίσκει ελάχιστα πάνω στο κουτί στο γύρω γύρω από κει που βγαίνουν οι υποδοχές της κάρτας γραφικών (στο πάνω μέρος).Συγκεκριμένα οι υποδοχές της κάρτας γραφικών βγαίνουν  στη πρώτη θέση αφαιρείται το πρώτο λαμάκι του κουτιού.Αν δείτε φωτογραφία του πίσω μέρους του κουτιού μόνο στην πρώτη θέση υπάρχει στο πάνω μέρος ένα εξόγκωμα που ενοχλεί το βύσμα να εισέλθει στην υποδοχή HDMI.  Πιο κάτω δεν μπορεί να κατεβεί η κάρτα γραφικών γιατί δεν κατεβαίνει πιο κάτω  η μητρική. Υπάρχει κάποιο κουτί άλλο που να ταιριάζει με την παραπάνω μητρική και κάρτα γραφικών σε τιμή έως 85 ευρώ

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,

Στο 99% των περιπτώσεων η κάρτα γραφικών έχει περιθώριο να κατέβει μερικά χιλιοστά, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει θέση στη μητρική ή να κατέβει όλη η μητρική.

Δεν είναι λύση να αλλάξεις το κουτί. Θα πρέπει είτε να πας τον υπολογιστή στο κατάστημα που τον συναρμολόγησαν, για να σου διορθώσουν το πρόβλημα, είτε να ανοίξεις μόνος σου το κουτί, να ξεβιδώσεις τις βίδες της κάρτας γραφικών με το κουτί, να την κατεβάσεις λίγα χιλιοστά ώστε να μπαίνει το βύσμα, και να την ξαναβιδώσεις.

Αν θεωρείς πως δεν γίνεται, ανέβασέ μας μια φωτογραφία για να το δούμε.

Basilis Makrodoulis απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πολύ Άγγελε για την απάντηση. Παρόλα αυτά παρήγγειλα   το
Corsair Carbide Series SPEC-02 Red LED το οποίο είναι πιο άνετο και απότι είδα σε φωτογραφία το πίσω μέρος του πιστεύω να ταιριάζει  οπότε θα μου κάνει την αλλαγή το κατάστημα και θα πάρει πίσω αυτό το κουτί που έχω τώρα