Νίκος Σωτηρίου ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα, έχω τη motherboard P8H61-M (Rev 3.0- New H61 B3 Revision( Που δεν έχω ιδέα τι σημαίνει )), στην οποία πρόσφατα μου κάηκε ο σκληρός. Μια βασική αναζήτηση που έκανα για το σκληρό μπορώ να βάλω, πίσω απτό κουτί έλεγε 3 GB/s, πήγα στο πλαίσιο και μου είπα ότι και 6gb/s να πάρω δεν θα έχω θέμα με συμβατότητα απλά η ταχύτητα δεν θα ανεβαίνει στα 6 gb/s. Η ερώτηση μου είναι, μπορώ να βάλω ssd σε sata 3? Δεν ξέρω πως να ψάξω τι είναι συμβατό με τη μητρική μου, ή αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

5 Απαντήσεις

Basilis Kaltsogiannis απάντησε πριν 6 έτη

Φυσικά και μπορείς να βάλεις ssd γιατί οχι, εδώ βάζουν ssd σε πολύ παλιά συστήματα για να τα κάνουν πιο γρήγορα δεν θα έχεις θέμα με τη συμβατότητα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Πρακτικά, ο SSD δεν θα λειτουργεί στο 100% της ταχύτητάς του, αν πχ έχει μέγιστη ταχύτητα 500MB/s, στο SATA II 3Gbps θα μεταφέρει το πολύ μέχρι 300MB/s.
Στην πράξη, όμως, για τις περισσότερες χρήσεις ο δίσκος έτσι κι αλλιώς δεν πιάνει αυτές τις ταχύτητες, άρα είναι απίθανο να παρατηρήσεις οποιαδήποτε σπουδαία διαφορά.

Αν θέλεις να σου προτείνουμε κάποιον συγκεκριμένο δίσκο, γράψε μας μέχρι πόσα χρήματα θα ήθελες να δώσεις.

Νίκος Σωτηρίου απάντησε πριν 6 έτη

Ναι, είδα διάφορες τιμές, οι πιο φτηνοί ήταν κάτι kingston οι οποίοι δε μου γέμισαν το μάτι, θα σκεφτόμουν να πάω σε samsung αλλά αναρωτιέμαι αν θα είναι αρκετός ένας 120άρις, θέλω να έχω windows και 3-4 παιχνίδια μέσα, ταινίες και άλλες ιστορίες μπορώ να βάζω στο hdd που έχω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Και τα παιχνίδια μπορείς να τα βάλεις στον HDD, δεν έχεις κανένα σπουδαίο όφελος αν τρέχουν από τον SSD.
Ναι, για τους περισσότερους χρήστες 120GB είναι αρκετά.

Basilis Kaltsogiannis απάντησε πριν 6 έτη

οπως λεει και ο Αγγελος δε χρειαζεται να βάλεις τα παιχνιδια στον SSD, και εγώ που έχω κάποια δεν μου κάνει διαφορά το πολυ πολυ να κερδίσεις στο loading αν θες εσυ να τα βάλεις πάρε εναν μεγαλύτερο στα 240GB