Periklis Krithinidis ρώτησε πριν 5 έτη

Δίαβασα το συγκριτικό που έχετε για τις υπηρεσίες VPN στην Ελλάδα ,παρα πολύ κατατοπιστικό και ενημερωτικό.
Το πρόβλημα που έχω είναι οτι με αυτα τα VPN που έχω δοκιμάσει έχω πρόβλημα με το Outlook που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου με Windows 10.Δηλαδή  όταν είναι το VPN ενεργό το  Outlook μου στέλνει συνεχώς ειδοποιήσεις οτι δεν μπορεί να συνδεθει με τον IMAP Server και γιαυτό να συνδεθώ στο web.Μετά αφου το κάνω αυτό ειναι οκ.
Αφου αποσυνδεθώ από το VPN όλα δουλεύουν κανονικά.
Οταν ξανασυνδεθώ στο VPN πάλι τα ίδια.....
Συγκεκριμένα οι ειδοποήσεις αυτές του outllook είναι απο τους λογαρισμούς gmail που έχω και όχι απο την yahoo.Πρακτικά μιλώντας όταν συμβαίνει αυτό το outlook από τις πολλές ειδοποιήσεις γίνεται άχρηστο...
Εχω δοκιμάσει μεχρι στιγμής το NordVpn και το CyberGhost που έχει και exception list για να βάλω τους email servers τους οποίους έβαλα αλλά τίποτα δεν άλλαξε.
Μίλησα με live chat και με τους 2 ήταν εξυπηρετικότατοι αλλά λύση δεν βρέθηκε.
Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό το θέμα ,υπάρχει κάποιο VPN συμβατό με το Outlook gmail imap ?
Yπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω?
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
Φιλικά Περικλής

4 Απαντήσεις

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 5 έτη

Περικλή, εμείς δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο τέτοιο θέμα στο Outlook Gmail IMAP με ενεργά το Cyberghost ή το Hot Spot Shield σε Windows 10. Έχεις δοκιμάσει να απενεργοποιήσεις και μετά να ενεργοποιήσεις το IMAP μέσα από τις ρυθμίσεις του Gmail (Προώθηση/POP/IMAP) στον browser ενώ είναι ενεργό το VPN? Μήπως η εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιεί τη θύρα 25, που συνήθως είναι αποκλεισμένη από τα VPN για την αποτροπή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).
Οι ρυθμίσεις που έχουμε στους διακομιστές εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας στο Outlook (Ρυθμίσεις γραμματοκιβωτίου για προχωρημένους), όταν χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό Gmail IMAP με ενεργά τα VPN, είναι οι ακόλουθες: 
imap.gmail.com:993:1
smtp.gmail.com:465:1
Μια λύση που προτείνουν κάποια VPN είναι η αλλαγή διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας σε 587, δηλ: smtp.gmail.com:587:1 αντί smtp.gmail.com:465:1

Periklis Krithinidis απάντησε πριν 5 έτη

Αυτές τις ρυθμίσεις έχω και έγω εδώ και πολύ καιρό.
Εισερχόμενα 993  SSL
Εξερχόμενα  587 TLS
Tο :1 δίπλα στην πόρτα δεν κατάλαβα.
Αυτό με τη δοκιμή δεν το έχω κάνει θα προσπαθήσω να βρώ καποιο trial vpn γιατι τά άλλα τα ακύρωσα.

Periklis Krithinidis απάντησε πριν 5 έτη

Αν έχετε υπόψη σας κάποιο vpn που έχει trial έκδοση  γιατι βαρέθηκα να πληρώνω και μετά να ακυρώνω την συνδρομή.

Ευχαριστώ πολύ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα

Το Hot Spot Shield προσφέρει δωρεάν έκδοση. Έχει πολλούς περιορισμούς, αλλά για να ελέγξεις αν εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα στο mail, θα σε καλύψει.

To Cyberghost δεν έχει δοκιμαστική έκδοση, αλλά προσφέρει επιστροφή χρημάτων μέσα σε 14 μέρες για το μηνιαίο και 45 μέρες για το εξαμηνιαίο πακέτο.