Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Facebook και Social MediaΣυμβουλές ήχου για facebook live streaming μέσο Zoom ή Xsplit
Φώτης Μανιατόπουλος ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα σας ! 
Λόγο κάποιας δραστηριότητας μου κάνω μέσο facebook Live streaming. Κάποιες φορές χρειάζεται στο live  να συμμετέχει και κάποιος άλλος από μακριά. Για να επικοινωνώ μαζί του μέσω Zoom (δεν ξέρω αν το γνωρίζετε) ή μέσω Skype. Την εικόνα την έχω καλύψει κατά κάποιο τρόπο αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον ήχο. Έχω mic το οποίο εγώ ακούγομαι πολύ καθαρά και δυνατά αλλά ο συνομιλητής μου που είναι από Skype ή από Zoom (ενώ χωρίς το live streaming ακούγετε καθαρά και δυνατά) στο live streaming ίσα ίσα που ακούγετε. Είναι θέμα κάρτας ήχου ; Χρειάζεται να αγοράσω κάποια συγκεκριμένη κάρτα ήχου ; ή μπορεί να είναι θέμα κάποιας ρύθμισης από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ (Zoom, Skype, Xsplit) που δεν έχω εντοπίσει ακόμα. Έχω κάνει πάρα πολλές δοκιμές κι αλλαγές στις ρυθμίσει αυτόν τον προγραμμάτων και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο. 
Υπάρχει μήπως κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας που να μπορώ να καλέσω έτσι ώστε να δώσω ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και να με καθοδηγήσετε αναλόγως ; 
Σας ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων !

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Φώτη, ίσως να οφείλεται στο ότι κάνεις το live streaming μέσω του facebook.. Επίσης ρίξε μία ματιά και εδώ. Έλεγξε και τις ρυθμίσεις ήχου των Windows μήπως και από εκεί σου ξεφεύγει κάτι..

Φώτης Μανιατόπουλος απάντησε πριν 4 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.
Το συγκεκριμένο βίντεο δεν με βοήθησε καθόλου. 
Θέλω να σας αναφέρω όμως πως το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετώπισα και στο κανάλι μου στο Youtube. 
Δεν ξέρω αν μπορείτε κι αν θέλετε φυσικά αλλά μπορείτε να μεταβείτε στο ομώνυμο κανάλι μου στο Youtube και να παρακολουθήσετε τα 3 τελευταία μου βίντεο για να αντιληφθείτε το πρόβλημα.  
Μήπως πρέπει να προμηθευτώ κάποια πιο εξειδικευμένη κάρτα ήχου ;
Το mic μου είναι ένα μέτριο πυκνωτικό που συνδέετε σε θύρα USB. Με το συγκεκριμένο mic δεν αντιμετωπίζω απολύτως κανένα πρόβλημα και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος !
Το πρόβλημα μου είναι με τον ήχο τον συνομιλητών μου όταν κάνουμε Live streaming μέσω facebook με προγράμματα Skype ή Zoom, που ο ήχος τους είναι απελπιστικά χαμηλός που σε πολλές περιπτώσεις δεν ακούγονται καν.
Και πάλι σας ευχαριστώ για την προηγούμενη απάντηση σας κι αν σας κατατόπισα περισσότερο, ελπίζω να μου προτείνετε αν γνωρίζετε κάποια λύση.  

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Φώτη, ίσως να χρειάζεσαι κάποιο software για mix του ήχου τη στιγμή που κάνεις το live...Δυστυχώς δεν έχουμε εμπειρία πάνω σε κάτι τέτοιο συνεπώς δεν έχω να σου προτείνω κάποιο που να δουλεύει σίγουρα. Ίσως να δοκίμαζες αυτό ή αυτό.

Φώτης Μανιατόπουλος απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά !
Το OBS το έχω δοκιμάσει και είναι σχεδόν ίδιο με το Xsplit.
Θα κοιτάξω και το άλλο που μου στείλατε. 
Σας ευχαριστώ πολύ !